19 Mayıs 2022 Perşembe

Pişmeyen Çilekli Bar Tarifi

 



Pişmeyen Çilekli Bar Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi (Robotta çekilmiş)
  • 6-7 tane hurma (sıcak suda bekletip, çekirdeleri çıkarılmış)
  • 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı su (kıvam sağlamak adına)

Üzeri için:

  • 40 gr benmari eritilmiş bitter çikolata
  • 5-6 tane çilek

    Pişmeyen Çilekli Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt taban malzemelerini robottan çekiyoruz, yağlı kağıt üzerine yayıyoruz.
  • Üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı ekleyip çilek dilimleri ile süslüyoruz.
  • Buzdolabında 15 dk kadar bekletip afiyetle tüketebiliriz. 


Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi

 

Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 demet taze soğan

Harcı için:

  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Patatesli Ve Peynirli Bohça Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Peyniri, kıyılmış maydanozu, patatesi ve baharatları karıştırın. Harcınız hazır.
  • Yufkaların üzerine sıvı yağ sürün, bir diğerini üzerine yerleştirin.
  • Böylelikle çift katlı iki ayrı yufka elde edin.
  • 15 cm ebatında ya da istediğiniz ebatta kare şekiller kesin.
  • Ortalarına eşit miktarda harç yerleştirin.
  • Taze soğan dallarıyla boğaz kısmını bağlayarak bohça yapın.
  • Kızgın yağda her yeri altın rengini alana kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 😊Not: börekleri, kıymalı, balıklı, tavuklu ve sebzeli harçlarla da hazırlayabilirsiniz.

Pamuk Leopar Kek Tarifi

 

Pamuk Leopar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un

    Pamuk Leopar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Süt ,yoğurt, sıvı yağ ilave edin ve karıştırın .
  • En son elenmiş un ,kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyin karıştırın.
  • Hamuru üçe bölün bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao döküp karıştırın.
  • Diğerine 1 tatlı kaşığı kakao döküp karıştırın. Öteki sade olacak.
  • Sırasıyla üç kek hamurunu aynı yere dökücek şekilde kalına kaşık yardımıyla dökün.
  • Tüm hamurlar bitince de kekimizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
  • Kürdan yardımıyla kontrol edip pişmiş kek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Pancar Salatası Tarifi

 

Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy pancar
  • 1 kase yoğurt (susuz olacak)
  • 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Çeyrek limon suyu
  • Üzerine için;

    • Bir kaç adet ceviz
    • Maydanoz

      Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Ben haşlanmış pancar kullandım siz isterseniz evde haşlayarakta yapabilirsiniz.
    • Bir adet haşlanmış pancarı patates dilimler gibi kesin diğer dört adet pancarı rendeleyin.
    • Kalan diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
    • Servis tabağına dilimlemiş olduğunuz pancarları sıralayın.
    • Üzerine rendelenmiş soslanmış pancardan birer yemek kaşığı dolusu koyun .
    • Ceviz ve maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema
  • 1 tane vanilya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritiyoruz ve tel kadayıfı,toz şekeri,cevizi ekleyip kavuruyoruz.
  • 5 dakika soğuması için kenara alıyoruz.
  • Muhallebiyi hazırlıyoruz,süt,un,nişasta,vanilya,toz şekeri ekleyip hepsini karıştırarak pişiriyoruz göz göz olunca altını kapatıyoruz.
  • Kare veya yuvarlak borcama kavurduğumuz kadayıfın yarısını döküyoruz ve hafif bastırarak düzleştiriyoruz ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz.
  • Tekrar kalan kadayıfı üzerine döküp istediğimiz şekilde süsleyip buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servise hazır 🥰 afiyetler olsun

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi

 



Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (30 adet)

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • İçi İçin;

    • 350g peynir
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı pul biber

    Üzeri İçin;

    • Yumurta sarısı
    • Susam, Çörekotu

      Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Önce sosu için yumurta sarısı hariç bütün malzemeler karıştırılır.
    • Peynirli iç hazırlanır. Önce iki yufka serilir üzerine sostan sürülür.
    • Tekrar iki yufka serilir, tekrar sos sürülür ve iki yufka daha konur. Bu şekilde toplam 6 yufka olur. Tekrar sos sürülür ve peynirli içten uzunlamasına konur, rulo halinde sıkıca sarılır.
    • Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılarak dörde veya beşe bölünür tepsiye dizilir.
    • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam dökülerek 180°fırında altı üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
      AFİYET OLSUN.

İç Baklalı Enginar Tarifi

 

İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram iç bakla
  • 2 adet çanak enginar
  • 2 adet taze soğan
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon

    İç Baklalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç baklayı güzelce yıkıyoruz düdüklüye alıyoruz.
  • Üzerini gececek kadar su biraz zeytinyağı biraz da tuz ekleyerek 5 dk kadar ön pişirme yapıyoruz.
  • Ardından başka bir tencereye bolca zeytinyağı döküyoruz.
  • Üzerine taze soğanları iri iri doğruyoruz.
  • Soğanların üzerine yıkanmış çanak enginarları koyup enginarların üzerine de iç baklayı koyuyoruz.
  • Üzerine 1 adet limon sıkıp tuz ilave ediyoruz.
  • Üzerini hafif gececek kadar su ekledikten sonra enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra dereotu ile servis ediyoruz.

17 Mayıs 2022 Salı

Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi


 

Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam maydanoz

    Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklarımızı haşlamakla başlayalım. Tavuklarımızı haşlayalım haşladıktan sonra suyunu bir kaba alalım ve tavuklarımızı didikleyelim amann dikkat ⛔️ azıcık soğuduktan sonra 🤭.
  • Havucumuzu rendeleyelim soğanlarımızı minicik doğrayalım.
  • Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
  • Tereyağımız eridikten sonra rendelediğimiz havuçlarımızı yumuşayana kadar kavuralım.
  • Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğanlarımızı kavuralım.
  • Unumuzu kokusu çıkana kadar güzelce kavuruyoruz.
  • Tavuk suyumuzu ve suyumuzu tencereye alıp karıştırdıktan sonra şehriyelerimizi ve didiklediğimiz tavuklarımızı katıp kaynatıyoruz.
  • Kaynayan çorbamıza ince kıydığımız maydanozlarımızı alıyoruz bir iki dakika daha kaynatıp 🤗🤗tenceremizin altını kapatıyoruz. Evet misler gibi çorbamız hazır.

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

 

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 küçük boy soğan(benimki büyüktü yarısını kullandım)
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (1 tanesi közlerken)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınımızı 190 dereceye getiriyoruz, ardından sebzelerimizi dilimleyip 1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberle harmanlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp közleninceye kadar fırında tutuyoruz(ben 30 dk tuttum siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz).
  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • 1 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine salça, közlenmiş sebzeleri ekleyip, bir iki kavurduktan sonra üzerlerine 4 su bardağı sıcak su döküyoruz.
  • Çorba birbiriyle iyice özleşinceye kadar kaynatıp blenderden geçiriyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş sütünü ekliyoruz,kıvam koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • 1 taşım daha kaynattıktan sonra baharatları ekleyebilirsimiz (acı sevenler 1 adet kurutulmuş acı kırmızı biber ekleyebilir, rondodan geçirmeden önce).
  • Çok lezzetli oluyor afiyet olsun

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


 

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı erişte
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Pul biber
  • Et suyu (bulyon kullanılabilir)
  • 6 su bardağı sıcak su

    Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir su bardağı yeşil mercimeklerimizi öncelikle yıkayıp 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra başladığımız suyu süzüp bir kez soğuk sudan geçirdikten sonra kenara alıyoruz.
  • 1 adet soğanımızı minicik minicik doğrayıp sıvı yağımızda kavuruyoruz.
  • Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğan ve salçamızın üzerine haşlamış olduğumuz mercimekleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Eriştelerimizi ekliyoruz bir kez karıştırıp baharatlarımızı ekliyoruz. Baharatları damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Sıcak suyumuzu ekleyip eniştemiz yumuşayana kadar kaynatıyoruz çorbamızı.
  • Evet mis kokulu dolu dolu çorbamız hazır. Herkese afiyet olsun 😋 göbüş severler.

Çiriş Çorbası Tarifi

 

Çiriş Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram çiriş otu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kaya tuzu
  • İstenirse tavuk suyu ya da et suyu

    Çiriş Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çiriş otlarının kök kısımlarını bıçakla kesip, temizleyin. Ucundaki kötü olmuş kısımlarını da kesip, temizleyin. Doğradığınız çiriş otlarını su dolu bir kaba alın ki bu arada toprakları temizlenmeye başlasın.
  • Ayıklamayı bitirince üzerindeki topraklar tamamen çıkana kadar yıkayın. Çirişleri 1-1,5 santim genişliğinde doğrayın. Tekrar su dolu bir kaba alın, içinde toprak kaldıysa tamamen temizlensin. Sonra yıkayıp süzülmeye bırakın.
  • Kuru soğanı soyup, yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Orta boy bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp, üzerine doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşene kadar soteleyip üzerine salçayı ekleyin. Salçayı bir iki dakika kavurup üzerine yıkadığınız çiriş otlarını ilave edin. Otları 3-4 dakika kavurup soğuk su ekleyin. İsterseniz tavuk ya da et suyunu bu aşamada ilave edebilirsiniz.
  • Tavuk ya da et suyu ilave edilince çiriş çorbası çok daha lezzetli olur. Pul biber ve karabiber ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine bulguru ekleyip kaynatmaya devam edin. Bu aşamada tencerenin kapağını aralıklı kapatabilirsiniz ama tam kapatmayın yoksa taşabilir.
  • Çorbanın pişip pişmediğini kontrol edip katılaşmışsa biraz kaynar su ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. Eğer vaktiniz varsa biraz dinlendirin yoksa hemen de yiyebilirsiniz. Afiyet olsun

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 litre su (koyuluğuna göre artırın)
  • Tuz.

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağ alıyoruz.
  • Patates, havuç ve soğanı çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz tencereye alıyoruz.
  • Yıkanmış mercimeği ilave ederek kavurmaya başlıyoruz.
  • Üzerine unu ilave ediyoruz 2 dakika daha kavurup soğuk suyu tek seferde ilave ediyoruz.
  • İçerisinde un olduğu için ara ara mutlaka karıştırın yoksa dibine tutar.
  • Tuzunu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
  • Blenderden geçiyoruz. Eğer suyu azaldıysa su ekleyebilirsiniz.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
  • Servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biberi gezdirerek servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet şeker olsun.