Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Dolgu hamuru için;
- Yoğrulan hamurun 4/1
- 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 kaç damla limon
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine yumurta yoğurt sıvı yağ ve üzüm sirkesini karıştıralım irmiği ekleyip, karıştırmadan üzerine unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan 4/1 ayırıp başka bir kaba koyalım az ayırdığımız hamura kakao ceviz tarçın sıvı yağ ekleyip yoğuralım.
- Sade hamurdan beze koparıp elinizle uzun rulo şeklinde açalım ve tezgah da elimizle 3 parmak eninde elimizle düzelterek açalım.
- Diğer kakaolu hamurdan beze alıp, onuda açtığımız hamurun boyunca rulo yapalım ve hamurun üzerine koyup, kenarlarından kapatalım.
- Tezgaha döktüğümüz irmiğe bulayalım ve çatalla çizik atalım üzerine hamuru orta büyüklükte kesip tepsiye dizelim diğer hamurları da bu şekilde yapıp, bitirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için şekeri suyu tencereye koyup, ocağa alın kaynamaya başlayınca 5 dk daha kadar kaynatalım limon sıkıp, ocaktan alalım.
- Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak pişen tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbeti dökelim ve çekmesi için 2 3 saat kadar bekletin.