Malzemeler
- 1 çay bardağı dövme buğday
- 1 çay bardağı nohut
- 1/2 (yarım) çay bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy salatalık
- 7-8 dal semizotu
- 1 büyük çorba kasesiyle süzme yoğurt
- Tuz
- Kuru nane
- Soğuk su
İsteğe bağlı
- Taze nane
- Dereotu doğranıp eklenebilir
- Buz küpleri çorbaya ilave edilebilir
Nasıl Yapılır?
- Bir gün önceden ayrı ayrı kaplarda suda bekletilen nohut ve dövme buğday, yine ayrı ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlanır, ayrı bir kapta yeşil mercimek de yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen mercimek yıkanarak siyah suyu akıtılır.
- Suyu süzülen nohut, dövme buğday ve yeşil mercimek geniş bir kaba alınır, üzerine yıkayıp doğradığımız semizotu yaprakları ve küçük küçük doğranan salatalık eklenir.
- Karışımın üzerine tuz ve yoğurt ilave edilir, karıştırılır; soğuk su yavaş yavaş eklenir, çorbanın yoğunluğu isteğe bağlı olarak eklenecek su miktarıyla ayarlanır.
- Üzerine kuru nane serpilir, buz küpleri ilave edilir; daha sonra da çorba soğuk soğuk servis edilir.Afiyet olsun.