Malzemeler
- 1 büyük su bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 büyük su bardağı su (Şehriyeyi ölçtüğünüz bardağı kullanın)
- 1 tutam tuz
- Küçük 1 kase mısır
- Küçük 1 kase közlenmiş kırmızı biber
- Küçük 1 kase kornişon turşu (İsteğe bağlı)
- Maydanoz dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 adet havuç rendesi
- 1 adet küçük kırmızı soğan
- 2-3 adet yeşil soğan
- Yarım limonun suyu
- Biraz sumak
- Biraz tuz
- Biraz pulbiber
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Şehriyeleri uygun bir tavada sıvı yağda kavuralım. Ocağı son ayarda açmayın çünkü şehriyeler çabuk kavruluyor.
- Kavrulunca üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip orta ateşte suyu çekinceye kadar pişirelim.
- Dinlenmesi için 10 dakika bekletelim.
- Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce karıştıralım. Salatayı servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.