31 Temmuz 2021 Cumartesi

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi

 

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğüs eti(600gr)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber

    Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır. Derin bir kapta bütün sos malzemeleri karıştırılır.
  • Tavuklar sosa bulanır ve 1-2 saat buzdolabında ağzı kapalı bekletilir.
  • Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat bekletmenizi tavsiye ederim.
  • Sosta bekletmemiz lezzetini dahada artırıyor çünkü.
  • Domates ve biberler arzuya göre dilimlenir.
  • Dilerseniz çeri domates kullanabilirsiniz.
  • Görüntü olarak daha şık oluyor.
  •  Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak şekilde çöp şişe dizilir, uç kısmına biber ve domates de eklenir.
  • Bütün tavuklar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.
  • Hazırlanan çöp şişler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Kalan sos tavukların üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında tavuklar pişip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Yaklaşık 30-35 dk pişmiş oluyor zaten.
  • Dilerseniz çöp şişleri pişirme sırasında çevirebilirsiniz.
  • Ben hiç çevirmeden de yapıyorum.
  • Yumuşacık tavuk şişlerimiz servise hazır.
  • Yanında pilav, bol yeşillikli salata ve ayranla servis edebilirsiniz. 😊👌👌

Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

 

Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yeşil biber
  • 3 orta boy kemer patlıcan
  • 3 büyük boy patates

Kızartmak için ;

  • Bol sıvı yağ

Sosu için ;

  • 4 büyük boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

    Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyarak halka şeklinde kesip tuzluyoruz.
  • Biraz bekletip yıkayarak iyice süzdürüyoruz.
  • Biberleri ve patatesleri de ayıklayıp yıkıyoruz.
  • Biber, patlıcan, patatesi sırayla kızartarak peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
  • Sebzeleri servis tabağına sırayla yerleştiriyoruz.
  • Sosu için soğan ve sarımsağı rondodan ince bir şekilde geçiriyoruz.
  • Zeytinyağıyla birlikte kavurup rondodan geçirilmiş domatesleri ve tuzu da ekleyip domates suyunu salıp çekene kadar orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
  • Sosu sebzelerin üzerine gezdirip sıcak servis ediyoruz. 🍅🍆🌶
  • Lezzeti sosunda saklı harika bir kızartma tarifi. ❤
    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Patatesli Simit Börek (1 Yufkadan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet günlük yufka
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su

İç Harcı İçin

  • 2 patates (Büyükse 1 adet yeterli)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kırmızı toz biber karabiber pul biber

Dış Kaplaması İçin

  • Yeteri kadar susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su

    Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patatesler iri küpler halinde doğranır. Az suyla haşlanır. Suyu çektirilir. Ezilir, baharatlar eklenir ve karıştırılır. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
  • Yufka dört parçaya bölünür. Üzerine su ve yağlı karışım sürülür. Kenarına patatesli harçtan koyulur ve rulo yapılır. Uçlarına yapışması için su sürülür ve birleştirilir. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Pekmez suyla açılır. Simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Daha iyi kızarması için çıkarmadan önce 5 dakika fanlı ayarda pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 

Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kase pirinç
  • 1 paket kuş üzümü
  • 3 orta boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 bağ kurutulmuş kapya biber

    Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıca tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz.
  • Ardından suyunu ve limonunu da ilave edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz.
  • Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak şekilde içini dolduruyoruz.
  • Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste doğru gelecek şekilde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ilave edip kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sac Tava Tarifi

 

Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı biber salçası
  • Yarım çay bardağı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 2-3 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 bardak su

    Sac Tava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
  • Diğer taraftan soğanımızı ve yağları ayrı bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
  • Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
  • Ardından daha önce kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun ☺

Vişneli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (Siz süt de ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 kase vişne

Vişne Sosu İçin

  • 2 su bardağı vişne suyu (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı

  • Uygun bir kaba önce yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın ve elek kullanarak ununu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Üzerine karbonat ve limon suyunu da sıkarak tekrar çırpın. Yağlayıp buzdolabına kaldırdığımız kek kalıbına kek harcının yarısını dökün ve üzerine vişnelerin yarısını dizin.
  • Üzerine kalan kek harcını da döküp kalan vişneleri dizin. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar kekimizi pişirelim.
  • Kek pişiyorken üzerine dökeceğimiz sosunu hazırlayalım. Vişne suyunu tencereye alalım, üzerine nişastasını ekleyip kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı geçince pişirmiş olduğumuz sosu dökelim. Sos soğuyunca kekimizi servis edebiliriz. Ben üstünü toz Antep fıstığı ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çıtır Çıtır Simit Tarifi

 

Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un ( Son 1 bardak unu dikkatli dökelim)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez ( Su ile pekmezi seyreltelim )

    Çıtır Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  • Un ve maya hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ardından mayayla bütün unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Yaklaşık 30 dakika mayalanması için dinlenmeye bırakalım. Ardından dinlenmiş hamurumuzdan küçük bezeler elde edelim. Bende 20 tane tane çıktı.
  • Bir bezeyi elimizle yuvarlayarak ince uzun şerit haline getirelim aynı işlemi diğer beze içinde yapalım. İki şeriti birbirine dolayarak burgulu örgü haline getirip uçlarını birleştirelim.
  • Ardından önce pekmezli suya sonra da susamlara batıralım (Benim susamlarım kavrulmuştu eğer susamlarınız kavrulmamışsa önce kavurmanız gerekecektir )
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize tek tek yerleştirelim. 20 bezeden toplam 10 tane simit çıktı. Önceden ısıtılmış fırınımızda üstleri kızarana kadar 200 derece de pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Patatesli Börek (O Kadar Lezzetli Ki) Tarifi

 

Patatesli Börek (O Kadar Lezzetli Ki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yufka

İç Harcı İçin

  • 4 orta boy patates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Yeterince zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 yumurta ( Akı içine sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 şişe soda
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı silme un ( Arasına serpmek için)

Üzerine Serpmek İçin

  • Susam (İstenirse)

    Patatesli Börek (O Kadar Lezzetli Ki) Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için patatesleri önceden haşlayalım ezelim tavamıza zeytinyağı koyup soğanları küp doğrayıp kavuralım baharatını salçasını koyup kavuralım.
  • Patatesini koyup kavurduktan sonra ılımaya koyalım bu esnada sosunu hazırlayalım tereyağımızı eritelim ılıyınca içine yumurta akını sodayı sirkeyi ve zeytinyağını karıştıralım.
  • Yufkanın tekini serelim sostan fırça ile sürelim ve un serpelim çok az ( Çıtır olması için ) ikinci yufkayı da serelim sostan fırça ile sürelim ve üçgen keselim istediğimiz boyutta.
  • Harçtan koyup saralım diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye dizelim üzerine sosumuzdan arttan sosu sürelim yumurta sarısını da sürelim.
  • Susam serpip 200 derece alt üst ayarda pişirelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. Çok lezzetli oluyor isterseniz sarıp buzluğa da atabilirsiniz.

İç Ferahlatan Alkolsüz Kokteyl Tarifi

 

İç Ferahlatan Alkolsüz Kokteyl Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 kaç yaprak nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Butterfly tea
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Buz
  • Soda

    İç Ferahlatan Alkolsüz Kokteyl Tarifi Yapılışı

  • Limon kabukları nane ve şekeri bir kaba koyup elimizle eziyoruz üzerine limonu sıkıp suyunu ekliyoruz.
  • 2 bardak su ekleyip bekletiyoruz bir kaç adet butterfly tea yi 1 çay bardağı su ile demliyoruz soğutuyoruz.
  • Ardından yaptığımız limonatayı süzüyoruz bir bardağa buz doldurup üzerine biraz limonata 1 adet soda ve en üste butterfly tea çayını ekliyoruz.
  • İsterseniz içerisine istediğiniz meyve parçalarını ekleyebilirsiniz.

Tart Kalıbında Tramisu Tarifi

 

Tart Kalıbında Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

️Kreması İçin️

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne

Islatmak İçin

  • 1 yemek kaşığı çözülebilir granül kahve yoksa 3 ü bir aradalardan olur
  • Yarım su bardağı sıcak su

Üzerine Serpmek İçin

  • Kakao

    Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şeker karıştırma kabının içerisinde beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ilave edilir fazla çırpınmadan kuru malzemeler ilave edilerek az çırpılarak karıştırılır.
  • Hazırladığımız karışımı yağladığınız tart kalıbımıza dökelim önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 18-20 dakika arası kontrollü bir şekilde kapağını açmadan pişirilir. Sürenin sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır.
  • Kreması için bir tencerenin içerisine vanilya ve labne peynir hariç diğer malzemelerle koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra üzerine labne peynir ve vanilya ilave edilerek kremamız çırpılır soğumuş kekimizi servis tabağına ters çevirerek kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı kahve ilave edilerek karıştırılır.
  • Kekimizin üzeri ıslatılır ıslattığımız kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim buzdolabında yaklaşık bir 2 saat kadar bekletelim kendini çekmesi için 2 saatin sonunda kekimizin üzerine kakao serpelim dilimleyip servis edelim 🥰 afiyet olsun🥰.

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

 

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 8 adet milföy hamuru

Üzeri İçin

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber

    Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine soğan, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Diktörtgen şeklindeki milföy hamurlarımızı 8 eşit parçaya keselim ve hazırladığımız kıymalı harçtan üzerlerine yerleştirelim, uçlarından katlayarak kapatalım ve tepsimize dizelim.
  • Tepsiye dizdigimiz hamurlarımızı 180 derece fırında yaklaşık 30 – 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biberli sosumuzdan gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊.

Kızartmadan Pratik Izmir Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase çekilmiş ekmek içi
  • 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber pul biber karabiber ve tuz
  • 5 adet patates

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük kase su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

    Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza ilk önce kıymayı koyup üzerine rendelenmiş kuru soğanı, salçayı, yumurtayı, baharatları ve ekmek içini koyup iyice yoğuralım.
  • Patatesleri soyup kalın bir şekilde dilimleyelim.
  • Tepsimize yaptığımız köftelerden 1 tane köfte ve 1 tane patates şeklinde dizelim.
  • Salçayı suyla açıp üzerine dökelim ve sıvı yağını gezdirelim.
  • En son domatesi ve sivri biberide koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim. Kızartmadan pratik izmir köftemiz servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun ❤🌹.