Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ veya margarin
Krema dolgusu için;
- 400 gram labne peyniri
- 1 kutu krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz ,eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Bir bardak yardımıyla tabanı düzleştirip sıkıştırıyoruz tabanımız hazır buzdolabına alıp dinlendiriyoruz.
- Ayrı bir yerde krema dolgusu için labnemizin suyunu süzüyoruz, üzerine kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip azcık karıştırıyoruz çok karıştırıldığında sıvılaşabiliyor.
- Un, nişasta ve şekeri de ekleyip çırpıyoruz çok katı olmayan akışkan kıvamlı bir krema elde ediyoruz.
- Dolabımızda bekleyen tabanımızın üzerine dolguyu döküyoruz tezgaha bir iki kez vurup düzleşmesini içerisindeki hava kabarıcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız fırında 160 derecede 45 /50 dk kontrollü pişiriyoruz.
- Bir borcama su doldurup fırınımızın alt kısmına yerleştiriyoruz üzeri çatlamaması için.
- Üzeri için sosu hazırlayayım frambuazları şeker nişasta ve su ile yumuşayıp koyulaşıncaya kadar çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz sosumuz hazır.
- Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı gittikten sonra sosla buluşturup üzerine döküyoruz.
- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Frambuazlı sos için;
Yılbaşı temalı olarak süsleyebilir sofranıza şıklık katabilirsiniz🙏🏻❤️.