17 Mart 2019 Pazar

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük boy patates
  • 1 tane büyük boy soğan
  • küçük bir kase kıyma
  • 1 tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • Tuz
  • Aldığı kadar galeta unu

Patates Köftesi (Az Kıymayla Bütçeyi Zorlamayan) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Patates ve kıymanın birleşmesiyle oluşan çok lezzetli ve az kıyma kullanılması yönüyle de bütçeyi zorlamayan bir köfte tarifi. Hoş şu sıralar patates ve soğan da bütçeyi zorlar oldu ama :))) tavsiye ederim. yapımı için
  1. Patates ve soğanın kabukları soyulup rendelenir ve suyu güzelce sıkılır.
  2. İçine diğer malzemeler eklenip az az galeta unu ilave edilerek şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğrulur.
  3. Patates ve soğanın suyunu güzel sıkın ki sulanıp çok galeta unu koymak zorunda kalmayın. İstenilen şekil verilerek sıvı yağ da kızartılır. denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ☺️

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Çıtır Tavuk (Hazıra Gerek Yok Enfes Lezzet Burda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
Bulamak için;
  • 1 tane yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • Kırmızı toz biber ,kimyon ,tuz
Dışı için;
  • Mısır gevreği
  • Kızarmak için;sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Hazıra Gerek Yok Enfes Lezzet Burda) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp dilediğiniz şekilde kesin daha sonra bulamak için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın .
  2. Kıvamı normal akıtma kıvamından yoğun olacak su ve unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  3. Doğranan tavukları hazırladığımız sosun içine koyup iyice karıştırırız.
  4. Streçleyip buz dolabına kaldırırız dinlensin.
  5. Daha sonra mısır gevreğini hafif robottan çekip soslanmış tavukları mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda fazla kurutmadan kızartalım .
Deneyenlere afiyet olsun.

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unu kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Patates Püresi İçin
  • 3-4 adet patates (Ben büyük 3 patates kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kadar süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Salça miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

Uzun zamandır yapmadığım Hasanpaşa köfteyi geçenlerde tekrar yaptım o kadar güzel oldu ve beğenildi ki bende paylaşmak istedim. Hem lezzeti hem sunumu harika bir tarif mutlaka denemelisiniz 😋😋😍😍👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife.
  1. Öncelikle köfte için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu yada ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve baharatları alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  3. Köfte harcı dinlenirken patatesleri haşlıyoruz ve soğumadan kabuklarını soyup büyükçe bir kaseye alıyoruz ve eziyoruz.
  4. Ezdiğimiz patateslerin üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Patates püresi istediğimiz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş süt ekleyip karıştırıyoruz, ben pürenin katı olmasını istediğim için çok fazla süt eklemedim ama siz kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız püreyi bir kenarda beklemeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen köfte harcını buzdolabından alıp istediğimiz büyüklükte çanak şeklinde hazırlıyoruz ve hafifçe yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Köfteleri şekillendirirken elinizi hafif yağlayıp daha rahat şekil verebilirsiniz. ( ben köfteleri yağladığım bir kasede şekillendirdim )
  9. Bütün köfteler hazır olunca 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar ( biraz kızarıncaya kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
  10. Köfteler pişerken bu arada sosu için küçük bir tava yada tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıp üzerine salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika karıştırıp üzerine 1 su bardağından biraz fazla sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  11. Biraz kızarıp pişen köfteleri fırından alarak orta kısımlarına bolca patates püresi koyarak üzerlerine salçalı sosu döküyoruz ve tekrar fırında pişmeye bırakıyoruz.Aslında sos sadece tepsiye dökülüyor ama ben köftelerinde üzerlerine döktüm hem köfte hem püre çok daha güzel oldu, 15-20 dakika kadar tekrar pişirdiğimiz köftelerin üzerlerine ince ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyarak kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz ve üzeri kızaran yemeğimizi fırından alarak biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 kase mısır
  • 3 adet taze soğan
Sosu için;
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

İnanılmaz sağlıklı ve pratik salata tarifimi anlatmaya başlıyorum.
  1. Brokoli yıkanıp bir tencereye haşlanmak üzere alınır. Çatal batacak kadar yumuşayınca ocağın altı kapatılır. Çok haşlayıp besin değerlerini öldürmeyelim.
  2. Ocaktan alınır alınmaz suyu süzülüp soğuk suya tutulur ki rengi soluk yeşil olmasın.
  3.  Kırmızı biberler ocak üzerinde veya közmatikte közlenir. Soğuduktan sonra soyulur.
  4. Brokoli, biberler ve taze soğan küçük küçük doğranır.
  5. Sosu için bir kasede sarımsaklar tuz ile dövülür. Nar ekşisi ve yağ eklenerek iyice karıştırılır.
  6. Doğradığımız sebzelerin üzerine sos dökülerek iyice karıştırılır.
Deneyen herkese afiyet olsun.

16 Mart 2019 Cumartesi

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
Sos için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
İçi için;
  • 1 paket lor peyniri
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz (kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuz için uygun bir kapta bütün malzemelerimizi karıştıralım.
  2. Ardından iç harcımız için peynirlerimizi ve ince kıyılmış maydanozumu güzelce harmanlayalım.
  3. Yufkamızın bir tanesini serip üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
  4. Üzerine tekrar yufkamızın birini serip soslayalım ve ilk önce artı şeklinde ortadan keselim. (2 yufka üst üste olacak)
  5. Daha sonra 8 parça olacak şekilde tekrar keselim ve iç harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım.
  6. Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp, sardıktan sonra üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atalım.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. ( Fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre kontrollü pişiriniz)
    Yumuşacık böreklerimiz servise hazır. İster kahvaltılarınız da ister çay saatlerinizde afiyetle yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ! Afiyet olsun ;)

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6-7 bardak su
Köftesi için;
  • 150-200 gr kadar köftelik kıyma
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz karabiber pul biber
Üzeri için;
  • Zeytinyağ nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini güzelce yoğurup bilye büyüklüğünde yuvarlayıp ufak köfteler yapalım ve çok az sıvı yağda kızartalım kenara alalım.
  2. Terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz olana dek çırpalım.
  3. Tencereye pirinçi ve 3 bardak suyu alıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Pişen pirinçin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp hızlıca karıştıralım ve bu aşamada sıcak su ekleyelim kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohudu köfteleri ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.
  7. Küçük bir tavada yağı ve naneyi biraz çevirip çorbanın üzerine dökelim.
  8. Tencerenin kapağını soğuyana kadar kapatmayın çorba kesilmesin.
  9. Kıvama göre suyu ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Renkli Sebze Salata Tarifi

Renkli Sebze Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet közlenmiş kapya biber
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 1 avuç tane mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez

Renkli Sebze Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuç ve kabakları julyen (ince uzun) doğruyoruz.
  2. Havucu ayrı tavada az yağ ile soteliyoruz.
  3. Kabağı da aynı şekilde soteleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer turşu ve kapya biberi de julyen doğrayıp tüm malzemeleri aynı kaba alıyoruz.
  5. İçerisine ince kıyılmış dereotu ve mısırı atıp mayonezli yoğurtlu sosu katıyoruz.
    Salatamız hazır. ❣️ mutlaka deneyin. 😋

15 Mart 2019 Cuma

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 1 et bulyon
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek zeytinyağı
Sosuna eklenecekler;
  • 2 yemek  kaşığı köri sos
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Köri Soslu Erişte (Tavuk Dünyası Usulü ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar😊
Genelde avmlerde yediğimiz benim tavuk dünyasında yediğim. Tavuğun yanındaki verilen sarı renkli erişteleri hepimiz çok severiz. Bende bunu evde denemek istedim, inanın oradaki yapılanlardan daha lezzetliydi. 😋😋
  1. Öncelikle erişteyi zeytinyağı ile biraz kavurun.
  2. Sıcak suyun içine 2 tatlı kaşığı toz köriyi katın ve eritin.
  3. Eriştenin içine et bulyon ve suyu katın pişmeye bırakın.
  4. Şimdi ayrı bir tavada tereyağını eritin, köri sosu ekleyin bir çevirin, kremayı ekleyin, isterseniz bu sırada karabiber de ekleyebilirsiniz.
  5. Erişte pişince içine bu sosu ekleyin sıcakken.
  6. Tuzunu istediğiniz gibi ayarlayın ve sıcak olarak tüketin.

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2-3 dal taze soğan
  • 4/1 top mor lahana
  • 1 adet kapya biberi
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Sosu için;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber

Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar ilk olarak bir gece önceden ıslatmış olduğumuz buğdayı yumuşayana kadar suda haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  2. Diğer yandan tüm yeşillikleri yıkıyoruz daha sonra servis kabımıza taze soğanı, naneyi, maydanozu ve mor lahanayı inçe inçe kıyıyoruz kapya biberleri de küçük küçük kesiyoruz .
  3. Havucu rendeliyoruz.
  4. Kornişon turşuyu da aynen küçük küçük kesiyoruz ve buğdayları ekliyoruz.
  5. Başka bir kasede sos malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz ve salatamıza döküp harmanlıyoruz, hepsi bu kadar, beğenmeniz dileğimle, sevgiler

Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi

Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, 1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nane

Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize pirinç ve 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz. ( Pirinçler pişene kadar).
  2. Üzerine 5 su bardağı su koyup, kaynamaya bırakıyoruz, bulyon, kekik ve tuzunu atıyoruz.
  3. Yoğurdumuza, unu ekleyip iyice karıştırıyoruz, çorbanın suyundan alıp yoğurt kasesine ılıştırıp çorbamıza karıştırıyoruz.
  4. Sarımsağı ezip çorbamıza ekliyoruz, kaynayınca ocağımızı kapatıyoruz(koyu olursa kaynar suyla açabilirsiniz)
  5. Sosu için bir cezveye tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp nanesini atıyoruz.
  6. Çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
    Afiyet olsun 🌺

14 Mart 2019 Perşembe

Müceddere Pilavı Tarifi

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı

Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim. Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım. Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim. 10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 çay bardağı tavuk suyu yada yarım tavuk tablet
  • 4 su bardağı su
  • Nane, tuz pul biber

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencere alarak tereyağını eritiyoruz.
  2. Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
  3. Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Şehriyeleri de ekleyip bir kaç tur karıştırıyoruz.
  5. Hemen ardından su ve tavuk suyunu ekliyoruz.
  6. Çırpıcı ile hızlıca karıştırıyoruz, topaklık kalmasın.
  7. Kaynamaya başlayan çorbamıza tuz ve baharatınızı ilave ederek şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
  8. Şehriyeler piştiğinde servis ediyoruz.
  9. İsteğe bağlı servis esnasında üzerine kaşar serpip Afiyetle yiyoruz Afiyet olsun

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta büyüklükte patates
Köftesi için;
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Biraz maydanoz
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Patatesli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Önce köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğuralım .
  2. Ardından köfteyi iki poşet arasında açıp su bardağı yada başka bir aparatla yuvarlak keselim.
  3. Bir tabağa dizelim. 💐
  4. Şimdi patatesleri soyup temizledikten sonra köftelerle aynı boyutta keselim ben çiçek aparatı kullandım görüntüsü güzel olsun diye.
  5. Bir köfteye iki patates olacak şekilde patatesleri ona göre kesebilirsiniz. 💐
  6. Şimdi patatesleri hafif bir şekilde kızartalım.
  7. Sonra köfteleri hafif kızartalım.
  8. Hepsi bittikten sonra resimdeki gibi iki patates arasına bir köfte koyup kürdanla tutturalım varsa üzerlerini çeri domates yada yeşil biberle süsleyebilirsiniz.
  9. Bir tepsiye dizilir üzerine salçalı sos yapıp gezdirilir.
  10. 250 derece fırında 10-15 dk pişirilir.
  11. Siz süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayın.
    Afiyet olsun 😋