27 Mart 2019 Çarşamba

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml)
  • 2 paket eti Burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk iş olarak bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, unu ve vanilyayı tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocak’tan alınan muhallebinin içine kremayı döküp telle pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. Bardaklara öncelikle çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  5. Sonra bardağın kenarlarına dilimlediğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine 2 kepçe kadar muhallebimizden döküp en üstüne tekrar bisküviden koyuyoruz.
  7. 3-4 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ☺️Hem çok hafif hemde çok lezzetli bir tarif şimdiden afiyet olsun😋

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 6-7 su bardağı su (kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kaynayan suyun içine mercimekler atılır 10 dakika haşlanır çok fazla pişmesinler.
  2. Suyunu süzüp yıkayın.
  3. Tencereye margarin ve sıvı yağ ekleyin küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Üzerine unu ilave edip 1 kaç dakika daha kavurun üzerine salçaları ilave edip 1 dakika daha kavurup suyunu ekleyin.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve sirkesini ekleyin mercimekleri de ekleyip 10 dakika kaynatın.
  6. Ardından erişteleri ekleyin kaynadıkça koyulaşacaktır kıvamını açmak için su ilavesi yapabilirsiniz erişte ve mercimeklerin tadına bakın.
  7. Pişmişlerse karabiber ve nanesini ilave edip kapatın.
  8. Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine nane ekleyip kızdırın çorbanın üzerine döküp servis edin. Deneyenlere afiyet olsun🤗

Patlıcan Musakka Yapılışı

Patlıcan Musakka Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet çarliston biber ya da köy biberi
  • 1 adet büyük domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
  2. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartın.
  4. Havlu peçete üzerine çıkartın, yağını çekmesi için.
  5. Kıymayı 5 dk. kadar yağ koymadan iyice ezerek kavurun.
  6. Daha sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Sonra küçük doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
  8. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
  10. 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin.
  11. Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Musakka nedir?

  • Musakka sebze yemeklerinin en çok beğenilen ve en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. Kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin kuşbaşı et ya da kıyma ile buluşturulması ile oluşan yemektir. Etli yapıldığı gibi etsizde yapılmaktadır.

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 400-500 gr mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates (Kuru domates kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz karabiber toz kırmızı biber
  • 4 bardak su (2 bardağını tavuk suyu kullandım)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 kaşık zeytinyağ

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp eritelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ezilmiş sarımsağı ekleyip kavuralım.
  2. Çok ince olmayacak şekilde ikiye üçe kestiğimiz mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  3. Salçayı ve rende domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim.
  4. Bulguru ilave edip biraz kavuralım ve suyunu tuzunu verelim önce biraz yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
  5. Ocaktan almadan baharatlarını ilave edip dinlendirip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

26 Mart 2019 Salı

Mısırlı Nohutlu Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi

Mısırlı Nohutlu Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay fincanı haşlanmış tane mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz, bulyon yada (et suyu)
  • 1 küçük küp şeker
  • 6 damla limon suyu
  • 3 buçuk su bardağı kaynar su

Mısırlı Nohutlu Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı

1. Pirincimizi ılık tuzlu suda en az 20 dakika bekletiyoruz.
2. Ocağımızı açıp, yapışmayan tenceremizde yağlarımızı eritiyoruz iyice yıkadığımız pirinci kavuruyoruz, küp şekeri, tuzu, limon suyunu ve bulyon unu ekliyoruz.
3. Bir taraftan da 3 buçuk su bardağı suyu kayntıyoruz.
4. Mısırı ve nohutu da ilave ediyoruz, kaynamış suyunu döküyoruz, kaynayınca altını kısıp demlemeye bırakıyoruz.
5. Suyunu çekince ocağımızı kapatıp, üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinledirip servis yapıyoruz
Afiyet olsun 🌺

Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 4-5 adet ceviz içi
  • 1 kase süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı
  • Yani 3, 4 kaşık süzme yoğurt 3, 4 kaşık normal yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz,nane, kırmızı biber, maydanoz

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı


  1. Kerevizlimizi rendeleyip karıştırma kabına alalım .
  2. Yoğurt, mayonez, tuz ,sarımsak rendesi ceviz içi hepsini birlikte elimizle yoğurur gibi güzelce karıştıralım.
  3. Servis tabağına alıp üzerine pulbiber kuru nane maydanoz ve ceviz içi ile süsleyebilirsiniz mükemmel salatamız hazır afiyet olsun deneyeceklere

Sır Tarifiyle Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Sır Tarifiyle Lokanta Usulü Mercimek Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı mercimek
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 8 bardak su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir)
  • Miktarı damak tadınıza bağlı olmak kaydıyla; tuz, karabiber, limon tuzu

Sır Tarifiyle Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Yapılışı

  1. Öncelikle mercimekleri nişastası gidene kadar iyice yıkayalım bunun için mercimekleri iki kere yıkayıp suyunu süzelim ve 10 dakika ılık suda bekletip tekrar yıkayalım bu şekilde daha çabuk yıkanıyor ve fazla su israf olmamış oluyor.
  2. Mercimekler suda beklerken soğanları yemeklik doğrayıp çorbamızı pişireceğimiz tencereye alalım.
  3. Yağını ekleyelim soğanlar yumuşayana kadar kavuralım ,sonra sarımsağı ekleyip kokusu çıkmaya başlayınca unu ekleyip rengi hafif değişmeye başlayana kadar kavuralım.
  4. Sonra yıkanmış mercimekleri ekleyip karıştıralım ,akabinde suyunu ilave edelim(suyu mercimeği ölçtüğümüz bardakla koyalım) .
  5. Bu çorbaya en yakışan et suyu oluyor ama isteyen tavuk suyu veya sade su da kullanabilir dileyen 1 çift bulyon da kullanabilir seçim damak tadınıza bağlıdır.
  6. Mercimekler iyice şişene kadar pişirelim (ben düdüklü tencere de kısık ateşte 25 dakika pişirdim) pişen çorbayı blenderdan geçirelim ve sıcak sıcak servis edelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık galeta unu (Ben kullanmadım)
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kekik ,tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak su
  • Tuz
Aralara dizmek için
  • 3-4 adet patates
  • Domates yeşil biber

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için kıymayı kaba alıp incecik doğradığımız maydanoz ve soğanı ekleyelim.
  2. Baharatları galeta ununu yağ süt ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım dolapda dinlendirelim.
  3. Patatesleri halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
  4. Köfte harcından parçalar alıp yuvarlak yassı şekil verip bir patates bir köfte olacak şekilde tepsiye dizelim.
  5. Aralara dilimlediğimiz domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alıp ezilmiş sarmısağı ve salçayı ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Su ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  7. Tepsinin üzerini yağlı kağıtla örtüp 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim fırından almadan kağıdı alıp biraz daha kızarmasını sağlayalım.
  8. Dilerseniz patatesleri biraz renk alıncaya kadar kızartıp öyle dizebilirsiniz lezzet katlanacaktır fırında daha çabuk pişecektir. Ben daha hafif olduğu için tüm malzemeyi çiğden kullandım. Afiyet olsun.

25 Mart 2019 Pazartesi

Domates Soslu Makarna Tarifi

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kadar domates (ben cherry domates kulandım)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz , karabiber , kekik , pul biber
  • Yarım paket makarna

Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuğunu soyabilirsiniz ben doymadım. Küçük küçük doğrayın.
  2. Tavada zeytin yağına ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin.
  3. Biraz kavrulunca domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  4. Eğer domateslerin tadı pek yoksa biraz salça ekleyebilirsiniz.
  5. Domatesler sulanan kadar kaynatın daha sonra Baharatları ekleyin hafif acı olursa hoş oluyor tadı.
  6. Domatesler sulandıktan sonra orta ateşe alın ocağın altını ben 25 dakika kadar kaynattım sos katılaştı ve suyu gitti. Daha güzel bir kıvamı ve tadı oldu.
  7. Arzuya göre sıcak sosa kaşar rendesi eklenebilir.
  8. Sos hazırlandıktan sonra haşlanmış makarnaya eklenir ve karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir.

Havuçlu Kabak Sarma Tarifi

Havuçlu Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gr yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı)
Sunum İçin ;
  • Dereotu

Havuçlu Kabak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa sebzelerimizi yıkayarak başlayalım.
  2. Havucumuzun kabuklarını soyup rendeleyelim.
  3. Bir tavaya yağımızı havucumuzu ve yeterli miktarda tuzumuzu ekleyerek yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Kavrulan havuçlarımızı soğumaya bırakalım.
  5. Kabaklarımızın kabuklarını soyalım ince dilimler halinde uzunca boydan keselim.
  6. Pişirme kağıdı serdiğimiz tost makinesinde kabaklarımızı kızartalım.
  7. Kavurduğumuz havuçlarımıza yoğurdumuzu sarımsağımızı mayonez ve tuzumuzu ekleyerek, karıştıralım.
  8. Ardından irice dövülmüş cevizlerimizi de karışıma ekleyelim.
  9. Kızaran her bir kabak diliminin uç kısmına havuçlu harçtan koyarak rulo şeklinde saralım.
  10. Sunum tabağımıza dereotu koyup üstüne rulolarımızı yerleştirerek servis edelim. Afiyet olsun. 🛎

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarif

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • İstediğiniz kadar karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 200 ml krema
  • İnce ince kıyılmış maydanoz
  • Dilerseniz dereotu (kurusunu kullandım)
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
(Mantarlarımızı dilerseniz soyabilirsiniz dilerseniz yıkayabilirsiniz)

  1. Öncelikle bize kaynar su lazım o yüzden çorbamızın 6 bardak kaynar suyunu hazır edelim.
  2. Şimdi ise mantarlarımızı haşlayacağımız için ufak bir tencerede 3 bardağa yakın su kaynatıyoruz.
  3. Su kaynayana kadar mantarları ince ince küçük olacak şekilde doğruyoruz.
  4. Kaynayan suyun içine 4-5 damla limon suyu damlatıyoruz. (mantarlarımızın kararmaması için. )
  5. Kaynayan suda doğradığımız mantarları 5 dakika haşlıyoruz. haşlanan mantarları süzüyoruz ve üzerine biraz soğuk su gezdiriyoruz.
  6. Çorbamızı yapacağımız tenceremizde önce yağlarımızı eritiyoruz.
  7. İnce ince doğradığımız soğanı ve ezdiğimiz sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  8. Ardından haşladığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine 6 bardak kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. çorbamız bir kaç dakika kaynarken sosunu hazırlayalım.
  10. Bir kasenin içinde unu, yoğurdu güzelce çırpalım. içerisine çorbamızın kaynayan suyundan 3 kaşık su ekleyelim. (kıvamının açılması için hemde yoğurdun kesilmemesi için).
  11. Çorbamız 5 dakikaya yakın kaynadıktan sonra sosumuzu yavaş yavaş çorbamıza dökelim devamlı karıştıralım.
  12. Tuzunu, sirkesini, limon suyunu, karabiberini ekleyelim.
  13. Çorbamızın mantarı güzelce piştikten sonra ocaktan almadan önce 1 kutu kremayı ilave ediyoruz.
  14. 3, 4 dakika daha devamlı karıştırdıktan sonra maydanozu ve dere otunu da ilave edip ocağı kapatıyoruz. 😉 Servise hazır. 🍲

Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi

Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte Harcı İçin ;
  • 800 gram tavuk kıyması
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 adet yumurta
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber
Bulamak İçin ;
  • 2-3 adet yumurta
  • Galeta unu
Kızartmak İçin ;
  • Bol sıvı yağ

Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet kuru soğan rendelenir veya rondodan geçirilir. Tavada sıvı yağ ile kavrulur.
  2. Kıymanın yarısı ilave edilir ve güzelce kavrulur. Kenara soğuması için alınır.
  3. Kabin içine kalan diğer kıyma konur, üzerine haşlanmış suyu alınmış pirinç, yumurta, maydanoz, kavrulmuş kıyma ve baharatlar ilave edilip yoğrulur.
  4. Üzeri streç film ile kapatılır ve buzdolabında 45 dakika felan bekletilir.
  5. Dinlenmiş olan harçtan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve hafif uzunlamasına şekil verilir.
  6. Harç bittikten sonra köftelerin hepsi galeta ununa bulanır ve tabakta bekletilir.
  7. Geniş tavaya bolca sıvı yağ konur ve yağ kızınca köfteler yumurtaya bulanır ve orta sıcaklıkta pişirilir.
  8. Pişen köfteler kağıt üzerine alınır ve hafif yağını çekince sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!

24 Mart 2019 Pazar

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 150-200 gr kadar kıyma
  • 1 kaşık pirinç
  • 2 kaşık köftelik ince bulgur
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yumurta beyazı
  • Tuz ,karabiber
  • Su
Terbiyesi için
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • Bir miktar tereyağ kırmızı toz biber
  • (Yemeğe isteğe göre patates havuç bezelye yada kereviz eklenebilir)

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymaya incecik doğradığımız soğanı pirinç bulgur yumurta akı tuz ve baharatı ekleyip yoğuralım.
  2. Küçük parçalar alıp yuvarladığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye alıp sallayarak una bulayalım dolapda dinlendirelim.
  3. Tencereye 5-6 bardak kadar su ekleyip kaynatalım ve köfteleri atıp pişirelim. (Bu aşamada isteğe göre birer adet patates havuç kerevizi doğrayıp ekleyebilir bir avuç kadar bezelye ilave edebilirsiniz. )
  4. Köfteler pişerken terbiye için malzemeleri çırpalım blendır kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  5. Hazırladığımız terbiyeye kaynayan yemeğin suyundan azar azar ilave ederek ılıtalım.
  6. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim karıştıralım.
  7. Bir iki taşım kaynayan yemeğe en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
  8. Üzerine yağda kızdırdığımız biberi döküp servis yapalım.
  9. Kıvama göre su ekleyebilirsiniz terbiyeli yemeklerde soğuyana kadar kapağı kapatmayalım ki kesilme olmasın. Afiyetle