Yoğurtlu Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 çay bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı un
- 3,5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Üzerine dökmek için;
- 7 kepçe yoğurt (dolu dolu)
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytin yağı
- Nane
- Toz biber
Yoğurtlu Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi Yapılışı
- Bulgur sıcak suyla ıslatılır dinlenmeye bırakılır.
- Demlenen bulgurun üzerine 1, 5 su bardağı un ilave edilir.
- Tuzu eklenir.
- Ara ara el ıslatarak iyice yoğrulur.
- Bulgur toparlanıp macun kıvamını alınca küçük parçalar koparılarak köfteler yuvarlanır.
- Yapma işlemi bitince geniş bir tencereye su koyulur kaynayınca tuzu eklenir.
- Kaynayan suya köfteler eklenir yaklaşık 8-10 dk pişirilir.
- Köfteler piştikten sonra süzgeçe alınır.
- Ayrı bir kasede yoğurt iyice çırpılır sarımsak ve tuz eklenir.
- Küçük bir tavada zeytin yağı tozbiber ve nane kızdırılır.
- Köfteler tabaklara pay edilir üzerinde önce sarımsaklı yoğurt daha sonra yağ eklenir.
Afiyet olsun .