18 Aralık 2020 Cuma

Kremalı Makarna Tarifi

 

Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 6 bardak sıcak su
  • 75 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz nane pul biber kara biber

Üzerine;

  • 1 paket krema
  • Yeteri kadar kaşar rendesi

Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize margarinimizi eritelim eridikten sonra soğan ve biberlerimizi kavuralım.
  2. Ardından domates ve salçamızı katıp kavuralım.
  3. Kavurduktan sonra makarnayı ve baharatları katıp karıştıralım.
  4. Daha sonra sıcak suyumuzu koyup bir kere daha birbirine karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Arada karıştırın yapışmasın dibine.
  6. Büyük kase borcama suyunu çektikten sonra makarnayı borcama dökelim.
  7. Kremayı da içine döküp birbirine karıştırın .
  8. 250 derecede yanan fırınımızda 10 dakika pişirelim .
  9. Son olarak kaşar rendesini isteğinize göre çok yada az rendeleyin.
  10. Üzerine döküp 5 dakika daha pişirirken sonra yemeğimiz hazır ve çok lezzetli afiyet olsun 🥰.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet patlıcan(bende yoktu normalde kullanıyorum)
  • 1 adet soğan
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tereyağı+sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • 2,2 su bardağı tavuk suyu(eğer yoksa bulyon + 2, 2 su bardağı kaynar su kullanabilirsiniz)

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi( havuç, kırmızı biber, sivri biber, patlıcan) küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  3. Tavamıza sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz ben tereyağını daha bol koyuyorum lezzet katması için keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Havuç soğan ve sivri biberleri tavada biraz kavurduktan sonra kırmızı biber ve patlıcanımızı ekleyerek güzelce pişiriyoruz.
  5. Salçalarımızıda ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz eğer bulyon kullanıcaksanız bu aşamada koyabilirsiniz.
  6. Bulguru ve domatesi ilave ederek biraz tavada çevirdikten sonra suyumuzu da ilave ettikten sonra baharatlarını da atıp bir kere karıştırıp kapağını kapatıyoruz altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Suyunu çekmesini bekliyoruz eğer bulgurda pişkinliği farklı ise suyu çekince tadına bakarak daha pişmemiş ise biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
  8. Altını kapatmadan önce çok hafif suyunu bırakabilirsiniz eğer sulu sulu seviyorsanız 5 dakika da dinlendirdikten sonra mükemmel bulgur pilavımız hazır 🤩🤩.

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi

 

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3-4 su bardağı un

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, maya ve şekeri derin bir kabın içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Tuz ve unu ekleyip yoğuralım. ( unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.)
  3. Hafif ele yapışan hamur elde ettikten sonra 30 dk üzerini streçle kapatarak bekletelim.
  4. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp sekiz eşit parçaya ayıralım, istediğiniz şekli verebilirsiniz bu size kalmış.
  5. Şekil verip tepsiye alalım ve tepside de 10-15 dk bekletelim.
  6. 200 derece fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Meyveli Kek Tarifi

 

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı meyve kurusu
  • 2 avuç ceviz
  • 1 adet portakal ve limon kabuğu rendesi

Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağını da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Çekilmiş cevizleri ekleyelim.
  5. Limon ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
  6. Kuru meyveleri unlayarak karışımımıza ilave edelim.
  7. Kek kalıbımımızı yağlayıp harcımızı dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişirelim sonrasında 150 dereceye düşürerek bi 10 dk daha pişirmeye devam edelim.

Afiyet olsun.

Sufle Tarifi

 

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket sütlü çikolata (isteğe göre bitter)

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım, sütü, yağı, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
  2. Son olarak da unumuzu ekleyip iyice kıvam verelim.
  3. Sufle kaplarımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Kapları yarıya kadar hazırladığımız karışımla doldurup ortasına sütlü çikolatamızdan 2 parça koyalım.
  5. Kaynayan suyun içine kaplarımızı koyup üzerini de bezle kapatıp hiç açmadan 7 ile 10 dk kadar pişirelim. Katı olsun derseniz 10 dk pişirin.
  6. Piştikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip sıcak ılık tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun şimdiden. 🤗.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kimyon, karabiber
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yaprak kıvırcık marul
  • 2 dal yeşil soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 tane salatalık
  • İsterseniz 1 tane domates

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgura sıcak suyu dökün ve kapatın.
  2. 15 dk kadar bekletin.
  3. Salçayı ekleyip güzelce yedirin.
  4. Baharatlarını ekleyip karıştırın.
  5. Sonra limon, sıvı yağ ve nar ekşisini koyduktan sonra yeşilliklerini de ekleyin.
  6. Hepsini koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun.

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi

 

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük ayva
  • Her bir ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri
  • Renk vermesi için: Vişne veya nar tanesi, hibiskus evde ne varsa

Üzeri için:

  • Ceviz,kaymak,krem şanti

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları soyup ikiye bölelim.
  2. İç çekirdek kısmını oyup çıkartalım.
  3. Çekirdekleri ve kabukları atmayalım tatlıda kullanacağız.
  4. Tencere dibine ayva kabuklarını dizelim. Tatlımıza lezzetini verecek.
  5. Üzerine ayvaları da dizip herbirinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker atalım.
  6. Ayva çekirdeklerini ve suyunuda koyup eğer varsa hibisküs, nar tanesi veya vişne taneleri de atalım tatlımıza kırmızı renk vermesi için.(yoksa hiçbirini koymaya gerek yok).
  7. Ağzı kapalı şekilde yarım saat pişirelim ağır ateşte.
  8. Pişen ayvalar soğuyunca servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
  9. Ceviz kaymak veya krem santi ile süsleyebiliriz.

Şimdiden afiyet olsun.

Patatesli Ekmek Tarifi

 

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Göz kararı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)

Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayalım pişen patatesleri soyalım bi kaba alalım çatalla ezelim.
  2. Üzerine ılık sütümüzü ekleyelim karıştıralım.
  3. Ardından bir diğer kapta maya patates suyu, sıvıyağ normal suyu, şekeri tuzu eritelim.
  4. Patatesli karışıma dökelim .
  5. Ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyelim yoğuralım.Hamur yumuşak olacak .
  6. İstediğiniz ekmek şeklini verip fırında pişilerim.
  7. 180 200 derece arasında kızarana kadar pişiriyoruz.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su(ıslatmak için)
  • 3 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım bardak iri kıyılmış ceviz
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yenibahar

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bulguru ve irmiği ıslatıp 20 dk ağzı kapalı bir şekile bekletiyoruz.
  2. O sırada iç harcı için önce soğanları sonra kıymayı bol yağda kavurup cevizi, maydanozu ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bulgur ve irmik karışımı dinlenip şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip en az 15 dakika iyice yoğuruyoruz.
  4. Ardından elimizi her defasında suyla ıslatıp cevizden biraz büyük parçalar kopartıyoruz.
  5. İçlerini parmağımızla oyup harcı dolduruyoruz ve elimizi yine ıslatıp kapatıyoruz.
  6. Bir tepsiye birbirlerine değmeden diziyoruz. Biraz donsun ve toplasınlar diye bir iki saat buzluğa atıyoruz.
  7. Haşlamak için suyun içine bir kaşık sirke ve birkaç parça limon tuzu eklersek dağılma çatlama olmaz. Piştiğini de köfteler su yüzüne çıktığında anlıyoruz. Bu 10 dakika kadar sürdü.
  8. Ben haşlamayı seviyorum ama öndeki iki tanesini denemek için kızarttım ve iki türlü de fazlasıyla başarılı.
  9. Bu tarifle tam 18 tane içli köfte çıktı.
  10. Birazını pişirip birazını da tepsi üstünde donduktan sonra buzdolabı poşetine koyup yine buzluğa attım. Daha sonra çözülmesini beklemeden haşlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Coleslaw Salata ( Farklılık Arayanlara) Tarifi

 

Coleslaw Salata ( Farklılık Arayanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yaprak lahana(beyaz yapraklarından)
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy soğan

Sosu için :

  • 4 yemek kaşığı yoğurt (sulu olmasın )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz

Coleslaw Salata ( Farklılık Arayanlara) Tarifi Yapılışı

  1. Lahana yaprakları ince ince doğranır.
  2. Havuçlar rendenin iri tarafıyla rendelenir.
  3. Soğan ince ince söğüşlük doğranır ve bütün malzemeler karıştırma kabına alınır.
  4. Sos malzemeleri ayrı bir kasede karıştırılır.
  5. Yine açık söylemem gerekirse ilk defa hardal sos kullandım orjinaline yakın bir lezzet yakalamak için. Yoksa kullanmayabilirsiniz.
  6. Hazırlanan sos salatanın üzerine gezdirilir ve güzelce harmanlanır.
  7. Yarım saat kadar bekledikten sonra servis edilir.

Araştırmalarımda bazı tariflerde mısır, limon suyu ve dereotu kullanıldığını gördüm ama güvendiğim şeflerde görmediğim için kullanmadım. Siz nasıl tercih ederseniz. Sos ölçüleri bir miktar artırılıp azaltılabilir. Çok da farklılık oluşturmaz. Rahat olabilirsiniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden 😊.

Not ; arkadaşlar hardalı benim gibi ilk kez kullanacak olanlar direkt bir yemek kaşığı değil de azar azar ilave etsin. tadı ağır gelebilir.

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi

 

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates

Kızartmak İçin;

  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber

Köfte için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  2. Harcımız güzelce özleştikten sonra küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte şeklini verelim.
  3. Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak şeklinde doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
  4. Ardından köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
  5. Yuvarlak borcama ilk olarak sebzelerimizi çember oluşturacak şekilde dizelim.
  6. Orta kısmına köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
  7. Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  8. Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim ve 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  9. Sürenin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Arpa şehriye ve suyu tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz.
  2. Kısık ateşte kapağını kapamadan şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir kaba yoğurt, yumurta ve unu ekliyoruz. Tel çırpıcı yardımıyla unun topaklanmamasına dikkat ederek çırpıyoruz.
  4. Kaynayan sudan bir kepçe yoğurtlu karışıma ilave edip ve hızlıca çırpıyoruz.
  5. 1 kepçe daha kaynayan sudan ilave edip her seferinde hızlıca çırparak yoğurdun kesilmemesini sağlıyoruz.
  6. Yoğurtlu karışımı pişen şehriyelerin üzerine ipince bir şerit gibi sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
  7. Tuzunu da ekliyoruz.
  8. Sürekli çırparak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  9. Kıvam alınca bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  10. Tereyağı tavaya alıp eritiyoruz.
  11. Eriyince üzerine kuru nane ekleyerek bir sos hazırlayıp servis esnasında çorbanın üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun.

Kolay Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Kolay Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy hazır yufka (küçükse 3 tane)

iç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kase tulum veya çökelek peyniri
  • 1 adet soğan (büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağın dan biraz az sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın)

üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu

Kolay Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanakları ayıkladıktan ve iyice yıkadıktan sonra metal bir kap veya tencere içine alalım.
  2. 1.5 litre önceden kaynattığımız suyu ıspanakların üzerine dökelim.
  3. Ispanakları 3-5 dk boyunca sıcak suda bekletelim.
  4. Hafifçe yumuşayan ıspanakları iyice suyunu sıkalım. (Bu işlemi hafif akan bir çeşme altında yaparsanız ıspanağın içinde ki sıcak su ellerinizi yakmayacaktır.)
  5. Tencereye sıvı yağ ve soğanları ekleyerek, hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Ardından bir kaşık salçayı da ekleyerek iyice karıştıralım.
  7. Son olarak peynir, tuz ve ıspanaklarımızı ekleyerek 1-2 dakika karışımı iyice yedirelim ve ocaktan alalım.
  8. Yufkalarımızı 8 eşit parçalara ayırarak içlerine harçlarımızı koyarak saralım.
  9. Önce den pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye sardığımız börekleri yerleştirelim.
  10. 1 kaşık margarin veya tereyağını hafifçe eriterek yoğurtla karıştıralım.
  11. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yoğurtlu harcımızı iyice sürelim.
  12. Ardından üstlerine susam ve çörek otu serpelim.
  13. Hazır olan tepsiyi önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk boyunca üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Şimdiden herkese afiyet olsun. :)