21 Şubat 2021 Pazar

Yoğurtlu Biber Üzerinde Bulgur Köfte Tarifi

 

Yoğurtlu Biber Üzerinde Bulgur Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1.5 su bardağı yoğurt

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz

    Yoğurtlu Biber Üzerinde Bulgur Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine kaynar suyu koyup 10 dakika kadar bekletelim.
  • Ardından yumurta, salça, irmik, un, tuz ve baharatları ekleyerek yoğuralım.
  • Yuvarlanacak kıvama gelince elimizi ıslatarak minik toplar yapalım.
  • Bulgur köftelerimizi yapışmaması için unlayalım.
  • Tavaya koyduğumuz yağ ile birlikte biberlerimizi soteleyelim. Kenara alalım.
  • Tavamıza çok az daha zeytinyağı koyarak salçalarımızın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üstüne domates rendemizi alarak 10-15 dakika kadar pişirelim. Bu sırada bir tencerede kaynattığımız suyun içerisine köftelerimizi atalım.
  • Köfteler su yüzeyine çıkana kadar haşlayalım.
  • Domates sosumuza son olarak tuz ve maydanozu ekleyip haşlanan köftelerimizi sosun içerisine alalım.
  • Bir kaba aldığımız yoğurdu iyice düzeltip biberlerimizi içine atıp karıştıralım.
  • Bir tabağa önce biberli yoğurdumuzu alıp üzerine soslu bulgur köftelerimizi koyalım.Afiyet olsun 🥰.

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi

 

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un (herkeste aynı gitmeyebilir) kontrollü olun
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam ( 150 gram )
  •  125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ( 100 ml )
  • 1 çay bardağı yoğurt ( 100 gram )
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gram )
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı pekmez ( 40 gram )
  • 1 adet yumurta
  • Dilediğiniz kadar kaşar veya beyaz peynir

    Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Önce sıvı malzemeler karıştırılır daha sonra diğer malzemeler ve unuda kontrollü bir şekilde ekledikten sonra yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • 10 dakika dinlendirilir.
  • Daha istediğiniz büyüklükte bezeler alınır yuvarlak bir şekil verilir bezeleriniz çok ince olmasın çokta kalın olmasın.
  • Hamurun ortasına isteğiniz bir peynir yerleştirip ortasını birleştirip ters çevrilir.
  • Önce pekmez sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirilir bütün işlem bittikten sonra bıçakla kesikler atılır.
  • Isınmış fırın öncelikle 40 derecede 5 dakika poğaçalar bekletilir daha sonra fırın ayarı 180 derecede pişirilmeye devam edilir.
  • Bende 25 dakikada pişti herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹.

Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi

 

Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram margarin
  • 150 gram pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (Ortalama 2-3 su bardağı kontrollü)

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

    Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bu tarif için margarini saflaştırmamız gerekecek. Bunun için margarini tencereye alıp orta ateşte eritelim.
  • Eriyen margarini 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenme aşamasında margarin donacak. Donan margarini ortasından bir delik açıp suyunu süzelim.
  • Yoğurma kabına pudra şekeri ve susuz margarini alıp blandırla 5 dakika çırpalım. Kıvam olarak koyu krema kıvamında oluyor.
  • Unu mutlaka az az ilave edip yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Bıçakla şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 130 derece fırında kontrollü 40 dakika pişirelim. Üzerleri beyaz kalacak renkte olmalı.
  • Fırından çıkarıp tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi

 

Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için

  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su
  • 1,5 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta unu
  • 1 paket vanilya şekeri

Kreması için

  • 1,5 paket krema
  • 1 paket labne
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı marmelad ben erik marmeladı kullandım çilek orman meyvelide olur

    Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabına dört yumurta bir çay bardağı şeker ve sıcak suyu ekleyerek yumurta beyaz köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve bu aşamadan sonra mikseri kullanmayın.
  • Eleyerek un, nişasta unu ve vanilya şekerini ekleyin bu aşamada makine kullanmayın spatula ile aşağıdan yukarı yumurtanın havasını söndürmeden karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve tezgaha üç kere tepsiyi vurun hava kabarcıkları patlasın.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • 10 dakikadan fazla pişirmeyin fırında lütfen.
  • Fırından çıkınca keki hemen rulo yapın.
  • Ve sonra arkasındaki kağıdı çıkartın.
  • Kremasını keki yapmadan iki saat önce hazırlayın kremanın daha kıvam alması için.
  • Kremanın yapılışı.
  • Krema ve pudra şekerini çırpın krema katılaşana kadar.
  • Sonra labne peynirini ekleyin ve karıştırın buz dolabına kaldırın iki saat dinlendirin.
  • Kremanın yarısına marmelat döküp karıştırın.
  • İki renkli krema olmuş oluyor.
  • Üzerine sürmek için beyaz kremadan bir miktar ayırın ayırın.
  • Pandispanyanın üzerine beyaz kremayı sonra marmelatlı kremayı sürün rulo yapın.
  • Ayırdığınız beyaz kremadan üzerine sürün ve bir çatal ile şekillendirin.
  • Sonra buzdolabına kaldırın bir gece buzdolabında beklesin bekledikten sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Baş kısımlarını kesin sonra dilimleyin.

    Lütfen bu pastayı yaparken hızlı olun.

    Yumurtalar oda ısısında ve taze olmalı.

    Pandispanyasını tepside bekletmeyin çırptıktan sonra hemen pişirin.

    Ve 10 dakikadan fazla pişirmeyin.

    Hemen sarın ve kağıdı alın arkasından yavaş yavaş.

    Marmelat kullanmasanız da olur.

    Tepsiye yayarken tam kenarlarına gelmesine gerek yok düzleyin spatulayla yeter.

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı

Arası için ;

  • 120 gr margarin

Üzeri için ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

    Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi Yapılışı

  • Şeker, su, ve mayayı geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım maya eriyene kadar.
  • Sonra diğer malzemleri az az ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü ekleyelim. Hafif yumuşak olması lazm.
  • İyice yoğurduktan sonra bir bez ile kapatıp yaklaşık 30 dk kadar dinlensin.
  • Sonra tezgaha alıp 14 beze yapalım. Her birinin üstüne yarım tatlı kaşığı margarin ekleyip 15 dk daha bekletelim.
  • Sonra elimiz ile açalım ince şekilde ve rulo yapıp saralım.
  • Sardığımız hamuru döndürelim kıvır kıvır olsun diye ve birleştirelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli sosu yumurta fırçası ile sürelim.
  • Susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌼.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

6 porsiyon için

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 2 su bardağı su  Bardak ölçüm( 200ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Yarım su bardağı su)
  • 1 paket vanilya

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Yıkadığımız pirinçleri 2 su bardağı suyla ocağa alıyoruz.
  • Suyuna çekene kadar kaynatıyoruz.
  • Ardından sütü ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra şekeri ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde2 kaşık nişastayla yarım su bardağı suyu karıştırıp tenceremize ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayan sütlacımızı kısık ateşde 10 dakika daha kaynattıktan sonra ardından beklemeden kaselere döküyoruz.
  • Üzerinin katmanının buruşuk olmasını isterseniz sıcak sıcak keselere dökün.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın 1 gece beklerse sütlacınız daha lezzetli olacaktır daha fazla yapmak isterseniz yukarıdaki malzemeleri 2 katına çıkarıp yapabilirsiniz 

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1+çeyrek su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre)
  • Aldığı kadar un

İç harç için:

  • 500 gram ıspanak
  • 2 sap pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber (Damak zevkinize göre)

Araları için:

  • Sıvıyağ (Tereyağda kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ

    Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Uygun bir kaba su ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından unumuzu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan 5 beze ayırıp üzerlerini örterek dinlenmeye bırakıyoruz(hamur dinlenirse çok kolay açılıyor).
  • Hamur dinlenirken iç harç için güzelce yıkadığımız ıspanak ve pırasayı ince ince doğruyoruz. Az sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya pırasaları alıp kavuruyoruz.
  • Kavrulan pırasaların üzerine ıspanaklarımızı da koyup sularını çekene kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • İç harcımız soğurken hamur bezelerini elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine 3 er kaşık sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz.
  • Bir tabağa aldığımız hamurları 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurları 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tezgahımıza alıyoruz. Elimiz ile çekiştirerek incecik olana kadar açıyoruz(hamur dinlendiği için çok kolay açılıyor)
  • İç harcımızı hamurun uç kısımlarına koyuyoruz ve ortaya doğru rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Hamurun orta kısmına bir kesik yapıyoruz. Yuvarlak formda bir hamur elde ediyoruz.
  • Bıçak ile iki parçaya böldüğümüz hamuru tepsimize yerleştiriyoruz(fotoğraflarda bütün aşamaları mevcut).
  • Üzerlerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürerek 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. İster sıcak ister soğuk olarak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

Edirne Tava Ciğer Tarifi

 

Edirne Tava Ciğer Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Çay kaşığı ucuyla karbonata
  • Tuz

Kızartmak için

  • 3 su bardağı ayçiçek yağı

Servis için

  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Kurutulmuş biber

    Edirne Tava Ciğer Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle edirne usulü tava ciğer için kasabınıza ciğeri incecik kestirebilir yada (bütün ciğeri kesmeden önce dondurucuda 20 dakika bekletip dondurucudan çıkardığımız ciğeri çok keskin bir bıçak ile çok ince olacak şekilde keserek dilimleyebilirsiniz). Ben kasapta dilimletiyorum.
  • Dilimlenen ciğerleri bir süzgece koyalım ve akan suyun altında yıkayalım. Suyunun süzülmesi için 10 dakika kadar bekleyelim.
  • Suyu süzülen ciğerlerin üzerine biraz tuz ve çay kaşığı ucu ile karbonata serpelim ve karıştıralım. Bu şekilde buzdolabında 15 dakika bekletelim.
  • Hazır olan ciğerleri un dolu temiz bir poşete koyalım ve poşeti bağlayalım ciğerlerin her tarafının unlanana kadar poşeti sallayalım sonra ciğerleri bir süzgece koyalım ve fazla unu eleyelim.
  • Kızartma tavasına bolca ayçiçek yağını koyalım ve kızmasını bekleyelim. (ciğerlerin kızgın bol yağda pişmeleri gerekiyor)
  • Kızgın yağa attığınız ciğerleri 2 dakika hafif renkleri değişene kadar pişirelim.
  • Daha yumuşak sevenler 1 dakika pişirebilir. Ayrıca unladığımız ciğerleri üçe yada dörde bölüp pişirelim.
  • Pişen ciğerleri delikli bir kaşık ile alalım ve kağıt havlu serili tabağa koyalım.
  • Soğanı piyazlık doğrayalım üzerine tuz koyup ovalım yıkayalım süzelim sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı sumak ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  • Kurutulmuş biberleri de ciğerleri pişirdiğimiz yağda çok az tutarak kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi

 

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 çay bardağı. bitkisel yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım ama siz kullanabilirsiniz)
  • 3 dal yeşil soğan
  • 2 kilo karnabahar
  • 400 gram kaşar peyniri

    Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük parçalara ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
  • Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
  • Çok haşlamayalım azıcık diri kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
  • Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
  • Başka bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. İyice karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Patates Köftesi Tarifi

 

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kuru soğan
  • 4 büyük boy ya da 7-8 tane küçük boy haşlanmış patates
  • Kimyon, karabiber, kuru nane, pul biber
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • 1/2-1 yemek kaşığı nar ekşisi (Damak zevkine göre )

    Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye soğan ve zeytinyağı alınır ve soğanlar iyice kavrulur. Salçası eklenir.
  • Haşlanmış patatesi de ekleyelim kavurduğumuz soğanlara ve tekrar bütün malzemeyi kavuralım ve ezelim.
  • Bir kaba bulguru alalım, üzerine sıcak su dökelim ve üstünü kapatalım şişmeye bırakalım.
  • Bulgurlar şişince patateslerin üstüne dökelim ve tuzunu baharatını ilave edelim karıştıralım soğumaya alalım.
  • Soğumuş olan patates köftesi harcına doğranmış maydanoz, soğan, nar ekşisi ekleyelim ve yoğuralım.
  • Elimizi hafif zeytinyağına batırıp şekil verelim. Afiyet olsun.

Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi

 

Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ıslanmış kuru fasulye
  • Yarım türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir miktar küçük doğranmış sucuk
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 er tepeleme çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pul biber

    Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  • 1, 5 su bardağı kuru fasulyeyi 1 gece bol ılık suda bekletelim. Ertesi gün pişireceğimiz zaman suyunu süzdürüp fasulyeleri yıkayalım.
  • Fasulyeleri pişireceğimiz tencereye alalım ve üzerine 5-6 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz koyarak kontrollü bir şekilde fasulyeleri haşlayalım.
  • Fasulyeler yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
  • Başka bir tencerede salça sosunu hazırlamak için: tencereye zeytin yağını alıp ocağın altını yakalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kızartalım.
  • Soğanlar pembeleşince sarımsakları da küçük küçük doğrayıp veya havanda döverek soğanın üzerine ekleyelim.
  • Küçük küçük doğradığımız sucukları da ekleyip sucuklar biraz pişene kadar karıştıralım.
  • Sucuklar da biraz piştiğinde salçayı ekleyip karıştıralım ve baharatları da ekleyelim.
  • Daha sonra haşlanan fasulyeleri bu tencereye aktaralım(suyu fazla gelecek olursa hepsi eklenmeyebilir)ve 5 dk kadar da salçalı sosla piştikten sonra küçük güveç kaplarına paylaştıralım ve 180° fırında 10-15 dk pişirelim.
  • Fırından çıkınca sıcak sıcak servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun 🤗 Not: 1 gece önceden ıslatmak fasulyelerin daha kısa sürede pişmesine inanılmaz fayda sağlıyor. Lokum gibi yumuşacık oldu fasulyeler😍.

Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • Un

    Çikolatalı Muffin Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  • Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştıralım.
  • Kek hamurumuzu kalıplara döküp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirelim.
  • Fırın ayarları değiştiği için kürdan kontrolü yapınız. Afiyet olsun.