25 Mayıs 2021 Salı

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber, kekik, tuz

    Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Mantarları küçük küçük doğruyoruz.
  • Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.
  • Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.
  • İçerisine tavuk ve sıvı yağı ekleyip, 5 dakika daha kavuruyoruz.
  • Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan mantarlı tavuk sotenin içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve ince kıyılmış domatesleri ilave ediyoruz.
  • Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Peynir Şelalesi Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

 

Peynir Şelalesi Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet milföy yaprak
  • 2 adet yufka
  • 1 kase beyaz peynir

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Peynir Şelalesi Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı

  • Yağlı kağıt üzerinde 4 yaprak milföyü yan yana üzerine dizip, birbirine yapıştırıp açıyoruz. Dikdörtgen borcamın tabanına yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yufkanın birini kenarları dışa sarkacak şekilde seriyoruz.
  • Sosumuzdan döküp diğer yufkanın yarısını üzerine koyuyoruz.
  • Ezdiğimiz peynirimizi serpiyoruz. Arzuya göre maydanoz da konulabilir.
  • Ayırdığımız ikinci yufkanın yarısını da üzerine koyuyoruz.
  • Yufkanın kenarlarını üzerine kapatıp sosluyoruz.
  • Kalan diğer dört yaprak milföyü de yine yağlı kağıt üzerinde açıp üzerine kapak yapıp güzelce kenarlardan bastırıyoruz.
  • 180 derecelik fırında alt üst olarak 50 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 kesme şeker
  • Zeytinyağı

    Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle zeytinyağını tencereye alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun.
  • Daha sonra fasulyeleri ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 10 dakika bu şekilde kavrulsun.
  • Daha sonra üzerine domatesleri rendeleyin.
  • 1 bardak su, tuz ve şekeri ekledikten sonra şöyle bir karıştırın ve pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutun. Afiyet olsun.

Kadın Budu Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz

Bulamak için ;

  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu ( ben kendi kuruttuğum ekmekleri galeta unu yaptım )
  • 2 tane yumurta
  • Kızartmak için;zeytinyağı 

    Yapılışı

  • Pirinci yıkayalım üzerine 2 buçuk çay bardağı su koyalım, haşlayalım.
  • Bir tavaya yağı alalım soğanı doğrayalım biraz kavurduktan sonra etin yarısını koyalım ikisini bir güzelce kavuralım diğer yarısı çiğ olacak.
  • Maydanozu doğrayalım, haşlanan ve soğuyan pirinçi, etleri, maydanozu, yumurtayı, tuzu ve baharatları bir kaba alalım ardından güzelce yoğuralım.
  • Ağzına streç film geçirip buz dolabına koyalım dinlensin.
  • Dinlenen köfte harcımızı elimizle oval şekil verelim sonra önce una bulayalım sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayalım ( hepsini bu şekilde yapalım ).
  • Kızartmaya başlayalım 1 su bardağından 1 parmak eksik yağı tavaya alalım ısınınca köfteleri kızartalım.
  • ( yanına patates kızarttım ben makarna da yapabilirsiniz ).

    Afiyet olsun 🤗.

Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.
  • Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.
  • Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  • Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha (yakmamaya dikkat ederek, gerekirse ocağı kısıp) kavurmaya devam edin.
  • Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
  • Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) ocağın altını kapatın.
  • 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.

Lezzeti Garanti Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg Banvit Piliç ızgara tava
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Piliç ızgara tava küçük küçük kuşbaşı olacak şekilde doğranır.
  • Yapışmaz tavaya sıvı yağı eklenir, tavuklar ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğan, doğranmış kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, sarımsak, baharatlar ve tuzu eklenip karıştırılır.
  • Garnitür ve sıcak su ilave edilir, bir iki dakika daha kavrulur.
  • Diğer taraftan beşamel sos için beşamel sosu için tencereye tereyağı alınır ve eritilir.
  • Üzerine un eklenir ve yakmadan hafif kavrulur.
  • Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş eklenir, bir yandan da karıştırılır.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sos ocaktan alınır. Tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
  • Fırın kabına önce pişirilen tavuklar alınır, üzerine beşamel sosu gezdirilir.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesi ile üzeri kaplanır.
  • 190 derece fırında peynirler eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır.
  • Fırından aldıktan sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve dilimlenrek servis edilir. Afiyet olsun!

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3,5 su bardağı su (gerekiyorsa yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sumak

    Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3, 5 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Suyunu çekince (çok az sulu kalacak) bulgur içine atılır iyice karıştırılıp yarım saat tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
  • Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
  • Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
  • İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir.
  • Malzemelerin güzelce karışması sağlanır.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Köftelere şekil verilerek, kıvırcık ile servis edilir.

24 Mayıs 2021 Pazartesi

Puf Puf Kabaran Peynirli Pişi Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Peynirli Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kaşar
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 10 dal maydanoz
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine susam ekelenecek  

    Puf Puf Kabaran Peynirli Pişi Tarifi Yapılışı

  • Önce yumurta süt tuz karıştırma kabımıza alalım.
  • Çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  • Sonra peynirimizi, kabartma tozumuzu, maydanoz ve unumuzu ekleyelim.
  • Yumuşak ele yapışmayan hamur olucak.
  • Hazır olan hamurumuzu ikiye bölelim sonra un ekelediğimiz tezgahımıza koyalım.
  • Önce elimizle açalım sonra merdane yardımıyla yarım cm inceltelim .
  • Üzerine susamı ekleyelim .
  • Merdane yardımıyla yapışmasını sağlayalım.
  • Bıçakla istediğimiz şekli verelim ben kare kestim ister üçgen kesin ister bardakla şekil verin .
  • Önceden ısıtılmış kızgın yağa ekleyelim çabuk kızarıyor kontrollü davranırsanız nar gibi kızarmış pişileriniz olur afiyet olsun.

Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 2 yeşil biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Köftesi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Arzu ettiğiniz baharat ben kekik ve kimyon kullandım

    Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftesi hazırlanır. Bütün malzemeler bir kapta toplanır güzelce yoğurulur. Misket şekli verilir dolaba dinlenmeyi alınır.
  • Bu sırada patatesler küp küp doğranır hafif kızartılır. Havuçlar dilim dilim doğranır hafif kızartılır.
  • Orta boy bir borcama önce kızaran patatesler üzerine havuçlar eklenir. Bezelye ve doğranmış biber eklenir.
  • En son üzerine misket şeklini verdiğimiz köfteler dizilir.
  • Ayrı bir kapta salça tuz ve baharatları karıştırıp üzerine sıcak su ilave edilir ve borcama dökülür. Bir yağlı kağıt su ile ıslatılıp suyu sıkılır borcamın üzerine kapatılır.
  • 200 derece fırında kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirilir.
  • Malzemelerimizi önceden kızarttığımız için pişmesi uzun sürmeyecektir. Deneyenlere afiyet olsun.

Yulaflı (Şekersiz Kurabiye) Tarifi

 

Yulaflı (Şekersiz Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Muz

    Yulaflı (Şekersiz Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  • 2 su bardağı yulaf, fıstık ezmesi, damla çikolata, süzme bal ve tarçın bir kaba alınır ve yoğurulur.
  • Sonra şekil verilip üzerine muzları dilimleyip yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir servis yapabilirsiniz afiyet olsun 😍.

Fırın Helva Tarifi

 

Fırın Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tahin helvası
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı pekmez(ben harnup kullandım)

    Fırın Helva Tarifi Yapılışı

  • 500 gram tahin helvası ,1, 5 yemek kaşığı tereyağı ,1 su bardağı süt ,yarım limonun suyu(1 yemek kaşığı kadar) tercihen 1 dolu yemek kaşığı pekmez ben harnup kullandım(ekstra koydum, koymak istemeyenler koymayabilir. )
  • Hepsini çekip, fırın kaplarına eşit dağıttım,.
  • Önceden fırını 180 derecede ısıtıp 6-7 dakika alt üst pişirdim.
  • Sonra sadece üst kısmını açıp kızarana kadar pişirdim.
  • Çıkar çıkmaz ceviz ilave ettim. ☺️u
  • Üzerine 1 top dondurma ne yakışır 😍 portakal kabuğu rendesi ekleniyor bazı yerlerde, aroma sevenler öyle deneyebilir mesela ☺️.

Tavuk Burger Köfte Tarifi

 

Tavuk Burger Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk burger köfte için malzemeler;

  • 600 gram tavuk kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 diş diri sarımsak (rendesi)
  • 1 adet soğan (rendesi)
  • Yarım tatlı kaşığı  köri
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kase su( elimizi ıslatmak için)

    Tavuk Burger Köfte Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri sırası ile geniş bir kaba alalım (eğer mutfak şefiniz var ise onla da yapabilirsiniz)
  • Macun kıvamına gelene kadar yoğuralım .
  • Daha sonra elimizi ara ara ıslatıp ceviz büyüklüğünde büyük parçalara ayırıp elimiz ile köftelerimize şekiller verelim.
  • Granit tencereye yağ eklemeden arkalı önlü olarak pişirelim tavaya kullanacaksanız eğer çok az yağ kullanın ki tavaya yapışmasın 😊
  • Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun (ben bir kısmını buzluğa atıyorum daha sonra çıkarıp yapıyorum).

Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi

 

Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu ve dana kıyması karışık (veya sadece dana yağlı kıyma kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım soğan rendesi

Lavaş ekmeği için;

  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla kuru maya
  • Tuz

Kebabın arasına koymak için;

  • Soğan, turşu, maydanoz, domates

    Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kebabımızı hazırlayalım kuyruk yağını kasaptan alırken kıyma gibi çektirin ,kuyruk yağı yoksa tereyağı koyun.
  • Bütün malzemeleri yoğurun dolapta en az 3 saat dinlensin.
  • O sırada lavaş için hamurumuzu yoğuralım biraz sert hamur olcak hamuru 1 veya 2 saat dinlendirelim .
  • Dolapta dinlenen kebabı çöp şişlere elimizi suya batırarak takalım .
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • İsterseniz yanlarına biber, soğan koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin kebabımız fırında pişerken lavaş ekmeğimizi yapalım.
  • Hamuru yumurtadan büyük beze yapıp oklavayla açıyoruz.
  • İnce bir şekilde açalım ocakta ısınmış tavada iki yüzünü pişirelim pişen kebapların üzerine koyalım.
  • Kebabın yağı ekmeğe geçsin sonra arasına istediğiniz malzemeleri koyun sıcak sıcak servis yapın yanında ayran mis gibi 😊afiyet olsun.