Çilekli İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından az eksik irmik
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 350 gram çilek (bir büyük kase)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından az eksik şeker
Tabanı için;
Süslemek için;
- Çilek, beyaz çikolata
Çilekli İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, servis kaplarına bir yemek kaşığı kadar yerleştiriyoruz.
- Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz orta ateşte pişiriyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca kaplarımıza bölüştürüyoruz, dolapta soğumaya bırakıyoruz(20 dk kadar)
- Üzeri için çilekleri doğrayıp robottan geçiriyoruz, tencereye alıyoruz şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz, kıvam alıp yoğunlaşınca tatlımızın üzerine koyuyoruz.
- Üzeri için beyaz çikolata ile şekil verip çilekle süsleyebilirsiniz✨🤗👌🏻.
Afiyet olsun ✨
Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 buçuk su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 150 gram margarin veye tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao ( hamurun yarısına kullanılacak dilerseniz tamamını kakaolu yada sade yapabilirsiniz )
- 3,5-4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) ben 3 buçuk su bardağı kullandım.
Bulamak için ;
- 1 çay bardağı süt
- Mavi haşhaş
Üzeri için;
- Fındık, badem yada ceviz
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet için şeker ve suyu alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca 8-10 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için kakao ve un dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Yarısını ayırıp kalan yarısına kakao ekleyelim ve yoğuralım.
- Kakaolu ve sade hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde yuvarlakları yapalım.
- Önce süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
- Üzerlerine fındık, ceviz yada badem batırıp 180 derecede yarım saat kadar pişirelim.
- Pişen tatlılarımızı fırından çıkarım bi beş dakika bekletip soğuttuğumuz şerbetini üzerlerine yavaş yavaş gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım. Tatlımız hazır. ☺️
Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük kıvırcık veya marul
- 4-5 adet çeri domates
- 4 dal yeşil soğan
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- 1 kutu mısır
- Dilediğiniz kadar iri dövülmüş ceviz
Sosu için
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 kaşık nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz
Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm yeşillik olan malzemeleri yıkayın ve suyunu süzdürün. Dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Domatesleri 4’e bölüp salatanıza ekleyin,mısırı ve cevizi de ilave edin.
- Bir kasede zeytinyağı,limon suyu,nar ekşisi ve tuzu güzelce karıştırın.
- Salatanızı yiyeceğiniz zaman sosunu dökün ve karıştırın.Afiyet olsun
Miss Gibi Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil/sarı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1-1.5 lt su
Terbiyesi için
- 1 – 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un (tercihe kalmış)
Üzerine
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Miss Gibi Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm bakliyatları yıkayıp uygun bir tencereye alıp suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Tüm bakliyatlar piştiğinde çorbamızın terbiyesini yapın. Un, yumurta, yoğurdu iyice çırpıcı ile çırpın.
- Çorbanın sıcak suyundan da bir kepçe alarak ılıştırın ve altı kısık bir şekilde karışımı çorbaya ilave ederek kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırın.
- Sosunu hazırlamaya başlayın.
- Çorba kaynamaya başlayınca altı kısık olarak, arada karıştırarak üzerine yağını hazırlayın.
- Orta boy soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ da pembeleşene kadar kavurup üzerine baharatları ilave edip.
- Çorbamızın üzerine gezdirerek döküyoruz.
- Çorbamız hazır sıcak servis yapın afiyet şifa olsun.
Bayat Pide Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarımdan biraz fazla bayat pide veya ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 domates
- Pul biber
- 200 gram kıyma
- 1 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Bayat Pide Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pideyi küp küp keselim.
- Tereyağında pideleri kızartalım. Domates ekleyelim 2-3 dakika kavuralım. Pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
- Aynı tavada yarım kaşık tereyağında kıymayı kavuralım. Kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyelim. 10 dakika kavuralım. Toz biber ve tuz ekleyelim.
- Pidelerin üzerine kıymalı harçtan biraz dökelim. Yoğurdu gezdirelim. Son olarak kıymalı harçtan dökelim. Afiyet olsun
Mısırlı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon
- 5 su bardağı su
- Karabiber,pul biber(ölçüsü size kalmış),tuz
- 3 dal ince kıyılmış taze nane yaprakları veya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
Mısırlı Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede sıvı yağ ve şehriyeyi 3-4 tur karıştırarak hafif renk alacak şekilde kavuralım.
- Üzerine 1,5 kaşık un ilave ederek unu hafif sarartalım ve tereyağını ekleyip ardından salçaları ve baharatları ilave edelim.
- Salçanın kokusu çıkınca suyunu ve et suyunu, mısırı tencereye ilave edelim kaynayınca ocağı kısalım,arada bir karıştıralım şehriyeler tencereye tutmasın.
- Şehriyeler yumuşayınca çorbamız tamamdır.
- Üzerine ince kıyılmış nane yapraklarını serpelim. Mısırlı nefis şehriye çorbamız yanında limon ile servise hazırdır. Afiyet olsun.
- 4-6 Kişilik
- 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf kepeği
- 1 su bardağı kuru meyveli müsli
- ½ su bardağı keten tohumu
- ½ su bardağı susam
- 1 çay bardağı kavrulmuş badem
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini
- ½ çay bardağı kabak çekirdeği içi
- ½ çay bardağı çiğ kaju
- ½ çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 10 adet kuru incir, kuru kayısı, hurma
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- ½ çay bardağı bal
- 1 yemek kaşığı tarçın
Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurma, kuru kayısı, kuru incir ev kurutulmuş yaban mersinini mutfak robotundan geçirin.
- Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
- Üzüm pekmezi, bal, tarçın, şekeri küçük bir kapta kısık ateşte kaynatın.
- Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş hindistan cevizi ile harmanlayın.
- Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, karıştırın.
- Fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın.
- Üzerini sıkıca bastırarak örtün.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkınca arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.
Karabuğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 3 dal taze soğan
- 1/2 (yarım) demet taze nane
- 2 adet salatalık
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 7 gr salça
- 5 gr tuz
- 3 gr karabiber
- 40 ml zeytinyağı
- 1/2 (yarım) adet limon
Karabuğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karabuğdayı üzerini geçecek kadar şu ekleyin ve pişmeye bırakın, brunoise doğranan soğan,maydanoz ve naneyi kenara alın.
- Tavaya zeytin yağını alın ve salçayı kavurun üzerine soğanı ekleyin ve kavurun.
- Bütün malzemeleri salata kaşesine alın ve güzelce karıştırın servis yapın.
Sebzeli Hindi Rosto Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr hindi göğüs (fileto)
- 2 adet yumurta ( sarısı ayrı beyazı ayrı)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı garnitür
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- Tuz, karabiber
Sebzeli Hindi Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hindi göğüs etini mutfak robotunda çekin ve kıyma haline getirin.
- Hazır garnitür ve kapya biberi hariç diğer tüm malzemeleri mutfak robotuna atın ve hepsini güzelce çekin.
- Kapya biberi küp küp doğrayın ve hazır garnitürle beraber hazırladığınız harca karıştırıp, güzelce fakat garnitürü ezmeden yoğurun.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırladığınız harcı alın ve rulo haline getirin.
- Üstüne yumurta beyazı gezdirin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından aldıktan sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
Yoğurt Yatağında Soğan Salatası Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kuru soğan (ben kırmızı soğan kullandım)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Pul biber,tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt koyu yeri
- 1 tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- 1-2 diş sarımsak ben taze sarımsak kullandım
Yoğurt Yatağında Soğan Salatası Çok Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ ve soğanları koyalım,bir iki dakika orta ateşte soteliyelim.
- Tuzunu ve şekerini atıp ,karamelize olana kadar pişirelim,ocağı kapatıp pul biber ve nar ekşisini de koyup karıştıralım,soğumaya bırakalım.
- Bu arada sarımsağa çok az tuz atıp ezelim, yoğurt ve mayonezini ekleyelim.
- Servis tabağına önce yoğurdunu,orta yerine de soğan sotemizi koyalım. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Muffin Kalıbında İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket 200 ml sıvı krema
Üzeri için
- Hazır orman meyveli sos
- Lotus sosu
Muffin Kalıbında İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı için bisküvileri robottan çekip erittiğimiz tereyağ ile karıştırarak kullandığımız kalıbın tabanına döküp bardakla bastırılır.
- Daha sonra irmikli muhallebinin vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup pişiriyoruz.
- En son muhallebi piştikten sonra vanilya ve tereyağ ekleyip ocaktan alıp tabanı bisküvili kalıbımıza döküyoruz.
- En son olarak da üzerlerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz ben orman meyveli sos ve lotus sosu kullandım
- Buzdoloabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz akşamdan da hazırlayıp dolaba kaldırabilirsiniz.
Ramazan Simidi (Halep Kahkesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mahlep (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya (Kuru maya olursa tepeleme 1 yemek kaşığı)
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Ramazan Simidi (Halep Kahkesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı malzemeleri ve yumurtasını ekleyip şeker ile karıştırıyoruz.
- Sonra mayayı daha sonra mahlebi ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz.
- uzunu ekleyip ardından unu ekleyip yoğuruyoruz. 1-2 saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan bir parça koparıp görseldeki gibi şeklini verip bir kasede yumurtayı çırpıp pekmez ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpıp üzerine sürüp susamı serpiyoruz.
- 180 derecede 25 dk pişiriyoruz.
- İlk sıcağını attıktan sonra üzerini temiz bir bezle örtüyoruz.
- Dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (1 nin sarısını ayırın)
- 1 yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Tahini için
- 1 kilo çifte kavrulmuş tahinli
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç malzemeler karıştırma kabına alın ve karştırın.
- Daha sonra kontrolü bir şekilde unu ilave edip hamuru sıvıyağla toparlayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamuru yağladınız tezgaha alın ve 11 tane orta büyüklükte bezeler alın.
- Ardından 5 dakika hamuru bekletip hamuru açabildiniz kadar açın ve 1 kepçe yardımıyla tahinliyi üzerine gezdirip hamurun her tarafına yayıp uzunlamasına katlayıp kenara alın. Bu işlemi bitene kadar yapın.
- Ardından hamuru alıp elinizle gerdirebildiniz kadar gerdirip tahinlinin şeklini verin ve tepsiye dizin.
- Son olarak üzerini yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 250derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.