Malzemeler
- ️1 paket yufka (4 yaprak)
️Peynir harcı:
- ️3 büyük beyaz peynir
- ️1 avuç maydanoz (ince kıyın)
️Kıyma harcı:
- ️3 büyük soğan (dilimler halinde kesilmiş)
- ️500 gram kıyma
- ️Biraz maydanoz
- ️2 çay kaşığı tuz veya vegeta ve kırmızı biber tozu
️içini yağlamak için:
- ️1 su bardağı süt (220ml)
- 1 adet yumurta akı (sarısını ayırın)
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (100ml)
- ️1 tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- Soğanı tavada kızartın.
- Kıymayı ekleyip beraber kavurun.
- Maydanozu ve baharatları ekleyin.
- Kısık ateşte kısa süre karıştırarak soğumaya bırakın.
- Peynir harcı:beyaz peyniri maydanozla karıştırın.
- İçine sürmek için süt, yumurta akı,yağ,tuzu karıştırın.
- Yufkayı sıvı ile fırçalayın. Şimdi peynir veya kıyma ile doldurun ve alttan yukarıya yuvarlayın.
- Fırın tepsisi serilmiş tepsiye salyangoz tarzında yerleştirin.
- Bir kaseye tekrar süt,yarım su bardağı sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyip yufkaların üzerine dökün.
- 200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.