Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt yada (Küçük çay bardağı ile yarım çay bardağı süt)
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Zeytinyağı
- İstenilen miktarda tuz
- Kırmızı toz biber
- Arzu edilirse lor peyniri ya da beyaz peynir (Olmasa da olur)
Nasıl Yapılır?
- Yufkamızı açıyoruz (Bu arada peynir ya da lor koyacaksak serpiştiriyoruz ben koymadım sade seviyorum) elimizde kat kat topluyoruz sonra onu üçer parmak aralıklarla kesiyoruz.
- Ocakta pişireceğimiz tavamızın tabanını yağlıyoruz hamurlarımızı çok sıkı olmadan gevşek bir şekilde yerleştiriyoruz tereyağımızı minik minik böreklerin üzerine eritmeden yerleştiriyoruz.
- Ocağın altını yakıp tavanın tabanı ısındığı zaman altını kısıyoruz yumuşak olsun istiyorsak kapak kapatıyoruz biraz daha çıtır istiyorsak tel ızgara ve yağlı kağıtla kapatıyoruz.
- 5 dakika sonra altını kontrol ediyoruz kızarmışsa ters yüz yapıyoruz üzerine yağ, yoğurt yada (Sütü) ve karbonatı güzelce karıştırıp, kaşıkla yayıyoruz, tekrar üzerini kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Ara ara altını spatula ile kontrol etmeyi unutmayın, ocakların hızına göre daha önce ya da geç pişebilir yoğurtlu kısmı da ters düz yapıp, bir iki dakika tabağında pişirdiğimiz zaman yine ters çevirerek servis tabağına alıyoruz.
- Sıcak, ılık, soğuk kahvaltıda ikindi de para öğünde ne zaman isterseniz afiyetle tüketebilirsiniz