18 Aralık 2020 Cuma

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi

 

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sardalye balığı
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon

Salata için malzemeler;

  • 5 -6 yaprak kıvırcık
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kırmızı lahana
  • 1 adet limon
  • 3-4 adet küçük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz .
  2. 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz.
  3. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz.
  4. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
  5. Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
  6. Salata için bütün yeşillikleri yıkıyoruz ve sularını süzüyoruz.
  7. Lahana ve havucu rendeliyoruz kıvırcıkları doğruyoruz .
  8. İçine nar ekşisi ve limon ve zeytin yağ ilave ediyoruz servise hazır.

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • kare çikolata veya damla çikolata

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kabın içerisine 2 yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Kakao, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
  3. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım.
  4. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır.
  5. İçine damla çikolata veya kırdığımız kare çikolataları ekliyoruz.
  6. Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  7. Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım.
  8. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
  9. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
  10. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.
  11. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175° derece fırında 12 dakika kadar pişirelim.
  12. Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak.
  13. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.

Kolay Poğaça Tarifi

 

Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
  • 1,5 paket kabartma tozu

İçi için:

  • 1 kase tuzsuz lor
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu, susam

Kolay Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım.
  2. Ardından azar azar unu ekleyelim. Ben 4 su bardağı kullandım üç bardaktan sonrasını lütfen kontrollü ekleyelim.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
  4. Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince kıyalım.
  5.  Peyniri ufalayıp maydanozla birleştirelim.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  8.  190 derece fırında, 25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Muhteşem Bir Pizza Tarifi

 

Muhteşem Bir Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 bardak un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı çay kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 2 yemek kaşıgi domates salçası
  • 1 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı biberiye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 400 gram kaşar peyniri
  • 4 tane ton balığı
  • 1 paket mısır

Muhteşem Bir Pizza Tarifi Yapılışı


  1. Pizzacıların yaptığı o enfes pizzaların tadında bir pizza.
  2. Öncelikle bir su bardağı ılık suya mayayı ve çay şekerini koyup mayayı mayalıyoruz.
  3. O sırada unu karıştırma kabına alıp içine tuz ve yağı ekleyelim.
  4. Onun üstüne mayayı dökelim ve iyice yoğuralım. 45 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Sosu hazırlamak için domatesi soyup rendeleyelim. Karıştırma kabına alalım.
  6. İçine salça kekik tuz karabiber ve diğer malzemeleri koyup karıştıralım.
  7. Üzeri için kaşar peynirini rendeleyelim.
  8. Dinlenen hamuru 5 parçaya bölelim. Her bir parçadan bir tane olmak üzere 5 tane orta boy pizza çıkıyor.
  9. Hamurları merdaneyle bir tabak büyüklüğünde açıp orta boy tepsinin altını yağlayarak içine koyalım.
  10. Açtığımız hamuru bir çatal yardımıyla delelim.
  11. Hamurun üzerine sosunu sürelim. Sosun üstüne rendelediğimiz kaşar peyniri koyalım.
  12. Üzerine ton balığı ve mısırı koyup 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun 🙂.

Pratik Ve Tamamen Ev Yapımı Puding Tarifi

 

Pratik Ve Tamamen Ev Yapımı Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt ( ilk denemenizde koyu olursa lütfen biraz daha süt ekleyin)

Pratik Ve Tamamen Ev Yapımı Puding Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri aynı anda tencereye döküp iyice karıştırın.
  2. Ocakta orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Koyu kıvam alınca kaselere servis edin.
  4. Süsleme ile tamamlayın.

Afiyet olsun.

Pastahane Kurabiyesi Tarifi

 

Pastahane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4.5-5 su bardağı un

Üstü için;

  • 100 gram benmari usulü eritilmiş̧ çikolata
  • Süsleme malzemeleri

Pastahane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp çubuk yapılır ve iki ucu birleştirilir.
  3. Tepsiye dizilerek 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  4. İyice soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş̧ çikolataya uçları batırılır ve süslenir. Afiyet olsun 💛💛💛.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı  toz şeker
  • Yarım su bardağı  sıvı yağ
  • 1 su bardağı  ceviz içi ince çekilmiş
  • 1 su bardağı  galeta unu
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı  su
  • 1,5 su bardağı  şeker

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı  şeker
  • Vanilya
  • Kremşanti

En üstü için;

  • Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım kaynatıp 10 dk kadar kısık ateşte tıkırdasın sonra kenara alalım soğusun.
  2. Şimdi tıpkı kek yapar gibi malzemeleri çırparak yağlanmış kare borcama dökelim.
  3. Önceden ısınmış 180° derece fırında pişirelim. Kekin ilk sıcağı çıksın 2-3 dk sonra soğumuş olan şerbetini verelim.
  4. Sıra geldi muhallebiye krem şanti dışındaki tüm malzemeleri tencereye alalım.
  5. Kaynayana dek karıştırarak pişirelim ve muhallebi 5 dk dinlenince şantiyi katıp mikserle hızlı devirde çırpalım ve tatlımızın üstüne güzel bir şekilde spatula yardımıyla yayalım
  6. Hindistan cevizini serperek buzdolabında soğutup servis yapalım. Afiyet olsun 😊.

Herkesin Israrla Tarifi İstediği Brownie Kek

 

Herkesin Israrla Tarifi İstediği Brownie Kek İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao yada 1 paket toz puding
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Herkesin Israrla Tarifi İstediği Brownie Kek Yapılışı


  1. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırp daha sonra kek için malzemeleri ekle not tarifteki olan un ölçüsünde koyun.
  2. Normal kek kıvamından akışkan daha sonra 180° derece fırında pişir.
  3. Sosu için olan malzemeleri ekleyip 1 taşım kaynadıktan sonra hemen ocaktan alın ılık olunca pişen keki dilimleyip üzerine dökün.
  4. 1- 2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Not: ben dilimli kek kalıbında yaptım kalıbı yağlayıp hafif unlayıp kek hamuru döktüm piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkartıp yerine tekrardan koyup 1-2 yerinden kürdan yardımıyla delip sosu kalıptayken ekledim kek sosu çektikten sonra kalıptan cıkartıp biraz ayırdığım sostan kekin üzerine ekledim.

Tavada Nefis İç Harcıyla Sakallı Poğaça Tarifi

 

Tavada Nefis İç Harcıyla Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • 1.5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tabak kaşar peyniri

Tavada Nefis İç Harcıyla Sakallı Poğaça  Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt maya karıştırılır ve hamur için gerekli diğer malzemelerle hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
  2. İç harcı için sırasıyla soğan, salça baharat ve haşlanmış rendelenmiş patates kavurulur.
  3. Maydanoz karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  4. Hamur iki bezeye bölünür ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
  5. Açılan her parça 6 üçgen parçaya bölünür ve yağda arkalı önlü kızartılır.
  6. Parçaların geniş tarafı bıçakla kesilir içine harç doldurulur ve mayonez sürülerek peynire bulanır.

Afiyet olsun.

Sosuyla Fark Yaratan Limonlu Kek Tarifi

 

Sosuyla Fark Yaratan Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Yarım limon suyu

Limonlu sos için;

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
  • 60 ve beyaz çikolata

Sosuyla Fark Yaratan Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kalıbı katı yağla yağlayıp buzdolabına koyalım. Fırını 170 derecede ısıtalım.
  2. Yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpalım.
  3. Sütü, limon suyu ve sıvı yağı ekleyelim, hafifçe karıştıralım.
  4. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  5. Kek hamurunu kalıbımıza döküp fırına verelim.
  6. Kürdan testi ile piştiğinden emin olunca keki çıkaralım.
  7. Limonlu sos yapmak için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatalım, ılıdıktan sonra kekin üzerine paylaştıralım.
  8. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritelim, bir kaşık sıvı yağ ekleyerek akışkanlığını sağlayalım. Kekin üzerine istediğiniz gibi bu çikolatayla süs yapabilirsiniz.
  9. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben nar ve fıstık kullandım.

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi

 

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 700 gr kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 1 adet orta büyüklükte soğan( isteğe bağlı, antep lahmacununda konmaz)
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1/3 demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yeşil veya kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı bul biber
  • 1, 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun için hamur;

  • Ekmek tarifini daha önce paylaştım ama orada Lavaş Ekmeği diye geçiyor ama siz aynı hamurdan yapabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerin hepsini robotta çekelim bir kaba alın ve kıymayı da katıp güzelce karıştırın.
  2. Bir yandan da hamurunuz mayalansın(mayası az oluyor).Ekmekleri hazırlayın.
  3. Daha sonra hamuru bir oklava yardımıyla açın ve iç harcını her yerine gelecek şekilde hamurunuz üzerine yayın.
  4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.

Çıtır çıtır lahmacun servise hazır.

💕 afiyet olsun 💕.

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı garnitür
  • Kekik / pulbiber/ karabiber/ tuz

Beşamel sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Patatesi küp küp doğrayarak yağda kızartın. (patates kızartması kıvamı kadar kızarmayacak).
  2. Kızarmış patatesleri ayrı bir tabağa alın, yağı çeksin.
  3. Kuş başı doğradığımız tavukları tencereye alarak arada bir karıştırarak kapağı kapalı şekilde pişirin.
  4. Tavukların rengi dönünce doğradığımız soğanları tencereye koyarak karıştırın .
  5. Bir kaç dakika sonra salçayı ekleyin. Kapağı kapatın 4-5 dk pişsin.
  6. Daha sonra garnitürü ve patatesleri tencereye ekleyin.
  7. Baharatları da ilave ederek 4-5 dk pişirin.
  8. Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından sütü ekleyin ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuz ekleyin.
  9. Dörde bölünen yufkaları sırayla küçük kaseye serin, yufkanın kalan kısımlarını keserek kasenin orta kısmına yerleştirin.
  10. Hazırladığımız harcı yufkanın içine doldurarak kenarlarından kapatalım.
  11. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığımız yufkaları dikkatlice ters çevirerek koyun.
  12. Hazırladığımız beşamel sosunu eşit miktarda yufkaların üstüne dökün ve önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  13. Daha sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirleri serpelim ve tekrar kaşarlar eriyip kızarınacaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 vanilya

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci güzelce yıkayıp 3 su bardağı su ile haşlıyoruz.
  2. 1 litre sütten bir su bardağı ayırıp pirinçin üzerine dökelim.
  3. Ayırdığımız süte nişastayı katıp karıştıralım daha sonra tencereye diğer sütün üzerine ekleyelim.
  4. Kaynara çıkınca üzerine şekeri ekleyelim. (ben 1 su bardağı artı çeyrek bardak ekledim biraz daha tatlı oldu).
  5. Kaynattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım biraz daha.
  6. Fırına dayanıklı kaplara koyup fırına sürelim. Üzeri kızarınca tamamdır. (çömlek olursa fırın tepsisinin yarısı su dolu olmalı).
  7. Üzerine isteğe göre ceviz, fındık, tarçın vs. Koyabiliriz. Afiyet olsun.