24 Mayıs 2021 Pazartesi

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 4 parça kemiksiz but eti 500 + kg
  • 1 büyük soğan
  • ️1 kapya 1 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber istenilen baharat

    Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp yıkadım üzerini geçecek kadar su ilave edip uygun tencerede orta ateşte haşladım süzdüm .
  • İlk sıcaklığı geçince ezdim süt ve tereyağı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ekledim karıştırdım hazır 👌.(tuz karabiber miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz).
  • Tavuk etini uzun ince jülyen doğradım uygun tavada orta açık ateşte sıvı yağda suyunu salıp hafif çekene kadar soteledim.
  • Aşırı suyunu çekmeden kurutmadan.
  • İnce kısa uzun doğradığım soğanı biber ve kapya biberi ekledim suyunu çekene kadar soteledim karıştırarak.
  • Salça ekleyip bir tur çevirdim.
  • Yarım su bardağı su ekledim kapağı kapalı kısık ateşte 15 dk kadar pişirdim kontrollü.
  • Tuz baharat ekledim.
  • Servis tabağına patates püresi yaydım üzerine tavuk sote üzerine maydanoz ile süsledim.

Mercimekli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 5 -6 dal taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • Kimyon,
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon suyu

Sosu İçin;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine mercimeğimizi alalım, üzerine suyu ekleyelim ve ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakalım.
  • Mercimeklerimiz haşlanırken bizde diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Mercimeğimiz suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
  • Ardından tenceremizi ocaktan alalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Mercimeklerimiz dinlenirken sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyelim ve kavuralım.
  • Soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Suyumuzu da ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Dinlenen mercimeklerimizi uygun bir karıştırma kabına alalım ve hazırladığımız sosu da mercimeklerimizin üzerine ekleyelim.
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon suyunu ilave edelim, tüm malzemelerimizi karıştıralım.
  • Kıydığımız maydanoz ve soğanlarımızı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından harcımızdan elimizle parçalar alarak şekil verelim ve kıvırcık marul eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Asma Yaprağını Birde Böyle Saklayın (Yemelere Doyum Olmuyor) Tarifi

 

Asma Yaprağını Birde Böyle Saklayın (Yemelere Doyum Olmuyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • Sadece asma yaprağı
  • Ve streç film

    Asma Yaprağını Birde Böyle Saklayın (Yemelere Doyum Olmuyor) Tarifi Yapılışı

  • Yaprakları temizleyelim, saplarını keselim yıkalım, sofra bezinin üzerine dizelim suyu aksın.
  • Streç filmi serelim içine 500 gr yaprak serelim ve sıkıca saralım.
  • Buzluğa koyalım kışın istediğimiz zaman çıkaralım çözmesini bekleyelim.
  • Kaynar suda haşlayıp saralım.
  • Daha az yaprak da koyabilirsiniz.
  • 500 gr orta bir tencereye 4, 5 sıra oluyor.
  • Not; akşamdan çıkarabilirsiniz buzdolabında yada mutfak ortamında çözdürebilirsiniz.

    Yaprakları sarınca kısık ateşte sulandırırı suyuyla biraz pişirir, sonra biraz su ve yağlı salça dökerseniz daha lezzetli olur.

23 Mayıs 2021 Pazar

1,5 Yufkadan Yufka Mantısı Tarifi

 

1,5 Yufkadan Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu İçin

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    1,5 Yufkadan Yufka Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş soğan ile yoğuruyoruz.
  • Yufkayı ortadan kesip uzunlamasına kıymayı koyup doluyoruz.
  • Küçük aralıklarla kesip tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • İsterseniz miktarı arttırabilirsiniz.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip servise sunuyoruz çıtır çıtır oluyor afiyet şeker olsun 😋.

Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi

Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Karameli İçin

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı su (Nişastayı açmak için)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz.
  • Kremşanti, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz pişiriyoruz.
  • En son içine kremşanti, vanilya ve tereyağını ekleyip dilediğimiz kalıplara paylaştırıyoruz.
  • Karameli için uygun bir tavaya şekeri alıp kısık ateşte erimesini sağlıyoruz.
  • Tavayı biraz sallayarak yaparsanız daha iyi olur.
  • Şeker eridikten sonra içine tereyağını ilave ediyoruz.
  • Eridikten sonra suyu ekliyoruz.
  • Bu aşamada şeker sertleşecek ama daha sonra eriyecek.
  • Ayrı bir yerde su ile açtığımız nişastayı ekliyoruz ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Eğer siz kıvamı daha yoğun isterseniz nişasta oranını arttırabilirsiniz.
  • Karamel sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
  • Dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. İster kase ile ister tabağa ters çevirerek 👍🏻 Afiyet şeker olsun ❤️.

Lokma Tatlısı Tarifi

 

Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon dilimi

Hamuru İçin

  • 1 paket instant maya
  • 2 su b ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un Sıvı yağ

    Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kızartmak İçin

  • Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp altını acın.
  • Kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip 15 dakika kıvam alana kadar kaynatın ardından soğutun.
  • Hamuru için kuru maya, şeker, ve tuz bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5 dakika bekleyin.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyip cıvık bir kıvam olana dek karıştırın 40 dakika mayalanmasını bekletin.
  • Orta ısıda yağımıza bir sıkma torbası veya bir kasık yardım ile dökün.
  • Her tarafını kızarması için yağda sürekli çevirin.
  • Kızardıktan sonra hemen şerbete atıp çevirin ve hazır. Afiyet olsun 🤗❤️

Sebzeli Antep Kebap Tarifi

 

Sebzeli Antep Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1250 gram kıyma
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Piyazı İçin

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Soğan salatası
  • 1 adet kuru soğan
  • İsot
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu

    Sebzeli Antep Kebap Tarifi Yapılışı

  • Kebap için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım üzerini streçleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.
  • Ayrı bir yerde piyazı için gerekli malzemeleri ince ince doğrayalım. Dilerseniz kuru soğan salatası ve çoban salata da yapabilirsiniz.
  • Dinlenen eti elimizi ıslata ıslata şişe geçirelim. Mangalda pişirelim.
  • Lavaşın arasına geçirip piyazdan koyup dürüm yapıp servis edebilirsiniz. Lavaşı ben hazır kullandım dilerseniz kendinizde yapabilirsiniz.

Kıvratma Tarifi

 

Kıvratma Tarifi İçin Malzemeler

2 Tepsi İçin

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Alabildiği kadar un

Arası İçin

  • Çekilmiş fındık
  • Şeker

Islatmak İçin

  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Kıvratma Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir. Cevizden biraz büyük bezelere bölünür, yuvarlanır ve yarım saat dinlendirilir.
  • Nişasta ile çok ince olacak şekilde açılır. Çekilmiş fındık ve şeker bir kapta karıştırılır. Şekerli fındık açılan hamurun her yerine gelecek şekilde serpilir. Oklava yardımıyla rulo şeklinde sarılır.
  • En son kısım fırça yardımıyla ıslatılır ve hamurun yapışması sağlanır. En son sağdan ve soldan orta kısma elle sürüklenir ve hamurun büzülmesi sağlanır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir. Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır. Tepsiye dizilen hamurların üzerine karıştırılan yağ hamurun her yerine gelecek şekilde dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌼🌿💜
  • Not: Bu tatlıda önemli olan fındık şeker karışımıdır. Şeker fındıktan bir miktar daha fazla olmalıdır. Karışıma baktığınızda şekeri görebilmelisiniz.

    Büzgü yaparken çok sıkarsanız patlar, çok sıkmazsanızda gevşek kalır büzgü olmaz. Arasında bir kuvvetle büzgü yapınız.

    Rulo yaparken kullanacağınız oklava önemli. Kalın oklava kullanırsanız kıvratma kalın, ince oklava kullanırsanız kıvratmanız ince olur. Ne ince ne kalın oklava kullanabilirsiniz.

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi

 

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Limon

    Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Mercimekler yıkanıp tencereye alınır ve üzerine çıkana kadar su doldurulup 15-20 dakika kadar haşlanır.
  • Haşlandıktan sonra ocaktan alınıp üzerine ince bulgur eklenip karıştırılarak ağzı kapatılıp yarım saat dinlendirilir.
  • Başka bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağ kavrulup salça ve baharatlar da eklenerek dinlendirilen mercikmeklerin üzerine eklenip salça iyice yedirilir.
  • Sonra ince doğranmış yeşillikleri tuzu ve limonu da eklenip iyice karıştırılarak çiğ köfte gibi sıkılıp yeşilliklerle servis yapılır. Afiyet olsun 🍽️

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı (Veya göz kararı)zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

    Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mantarları soyup temizleyip doğruyoruz. Suda biraz bekleterek yıkıyoruz.
  • Daha sonra tavukları yıkayıp doğruyoruz.
  • Tavamıza doğradığımız mantar ve tavukları bırakıyoruz ve suyu bitene kadar pişiriyoruz.
  • Suyu çekilince zeytin yağı ve tereyağını ekleyip soğan biber domates ve sarımsağı katıyoruz.
  • Daha sonra salçamızı baharatlarımızı ve tuzumuzu ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Chia, Keten Tohumu Ve Ayçekirdekli Kepeli Kolay Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kepekli un
  • 250 gram tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket ekşi maya
  • 1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1,5 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

    Yapılışı

  • Unları, ekşi maya, tuz, şeker, zeytinyağı, ılık suyla ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  • Daha sonra keten tohumu, chia ve ayçekirdeği içini ekleyip, yağladığımız kalıba hamuru koyup, üstünü nemli bir bezle kapatıp, 2. 5 saat bekletelim.
  • Arzu ederseniz içine koyduğunuz tohumlardan hamuru üstünede serpebiliriz.
  • Hamur kabarınca üstüne çizik atıp, yarım saat daha bekletip, önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Bol Soslu, Bol Malzemeli Lavaş Tost (Kahvaltının Yıldızı) Tarifi

 

Bol Soslu, Bol Malzemeli Lavaş Tost (Kahvaltının Yıldızı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lavaş
  • 7-8 dilim kaşar peyniri
  • 1 adet küçük soğan
  • 8-9 dilim sucuk
  • 1-2 adet sivri biber
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz (salça tuzluysa dikkatli ekleyin)

    Bol Soslu, Bol Malzemeli Lavaş Tost (Kahvaltının Yıldızı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle malzemeleri ince bir şekilde dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Ben halka doğramacı tercih ettim.
  • Doğradığımız soğan ve biberleri ısıttığımız tost makinesinde bir miktar pişirelim ve tabağa alalım.
  • En son sucukları da pişirip tabağa alalım.
  • Sosu için gerekli malzemeleri tabağa alıp karıştıralım.
  • Lavaşı tost makinesinde kalan sucukların yağına batıralım.
  • Daha sonra lavasın yarısına hazırladığımız sostan sürelim ve 3-4 dilim kaşar peyniri koyalım.
  • Daha sonra kaşarın üzerine diğer pişirdiğimiz malzemeleri eşit bir şekilde hepsini yerleştirelim ve kalan 3-4 dilim kaşar peynirini de en üste koyup lavası kapatalım.
  • Lavaşın en üstüne de sostan tekrar sürelim.
  • Tost makinesinde bastırmadan hatta elimizde tost makinesinin kapağından biraz destekleyerek kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.