31 Ekim 2021 Pazar

Soslu Browni Tarifi

 

Soslu Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7 yemek kaşığı süt
  • 1 bardak + 1 yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 gramlık kakaoyu ikiye bölüp yarısını keke diğer yarısını sosa ekleyin tam geliyor)

Sosu için;

  • 1 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Soslu Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları sabahtan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. Yumurtaları kırıp çırpalım.
  • Üzerine şekeri ve vanilyalı döküp çırpalım.
  • İyice köpük olunca kakao, un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Biraz daha çırpınca yağlanmış borcama dökelim.
  • 40 dakika 175 derecede kapağı açmadan pişirelim.
  • Sos malzemelerini bir kapta karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Kaynayınca altını kısıp 3 dakika daha karıştırarak pişirip indirelim.
  • Keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kare şeklinde kesip sosunu dökelim.
  • Soğuyunca dolaba kaldıralım.
  • Ertesi gün afiyetle yiyelim ve ikram edelim.
  • Not: bu kekin tarifi seda öğretmen lezzetleri, sosun tarifi ise çerkes gelininden alınmıştır.

Balkabağı Çorbası Tarifi

 

Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram balkabağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 0,25 lt tavuk suyu
  • 1,5 lt sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • İsteğe göre yarım çay bardağı süt veya krema
  • Tuz veya kurutulmuş sebzeli tuz

    Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin hepsini küp küp doğradıktan sonra zeytinyağında 5 dakika kavuruyoruz.
  • Zerdeçal ve tuzumuzu ekliyoruz. Ardından sıcak suyumuzu ve tavuk suyumuzu ekliyoruz.
  • Ben dondurucudan kullandığım için direk donmuş olarak içine ekledim. Kaynayıp tüm sebzeler blenderdan geçecek kıvama gelince içerisine süt veya kremamızı ekliyoruz.
  • Altını kapatmadan kaynarken blenderdan geçiyorum.
  • Tamamen blend edildiğinde bir taşım daha kaynatıyoruz ve çorbamız hazır.
  • Kruton ekmek, taze baharatlar, kabak çekirdeği veya antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şifa Deposu Ayva Reçeli Tarifi

 

Şifa Deposu Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük boy ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım limon
  • Ayvanın çekirdekleri

    Şifa Deposu Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu bir kaba boşaltıyoruz içine yarım limonu sıkıp kabuğu ile birlikte suyun içine atıyoruz ayvaların hepsini rendeleyip hazırlamış olduğumuz suyun içine katıyoruz 5 dakika durmasını bekliyoruz.
  • Daha sonrasında bir tencereye boşaltıp kaynamaya alıyoruz orta derece ateşte yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
  • Yumuşayınca toz şekerleri ekliyoruz çekirdekleri de beraberinde kaynatıyoruz kıvamını alıp bakıyoruz. İndirmeye yakın toz zerdeçalı ekliyoruz, kıvamına bakıp kontrol ettikten sonra ocaktan indiriyoruz.
  • Kavanozlara veya büyük bir kaba alıp saklamaya alabilirsiniz zerdeçalın kesinlikle kokusu olmuyor renk içindir 😋afiyet olsun şifa olsun.

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlı ceviz

Üstü için

  • Pudra şekeri

    Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce elmaları soğutup rendeliyoruz ve yapışmaz bir tavaya alıyoruz içine şekeri döküp. Suyu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • En son üstüne tarçını atıp iki dakika kadar çeviriyoruz sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
  • 10 dakika çırptım. Ardından sütü ve ılık suyu ekliyoruz. Ardından vanilyayı, kabartma tozu nu ve unu ekliyoruz yavaş yavaş ama. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. 200 derece haline getirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce elma harcını tepsinin her yerini kalkıyoruz.
  • En son kek harcını da güzelce dökün her yerine eşit bir şekilde.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin. Kekin üstü kızarınca ya kadar pişirin.
  • Pişen kekin üstüne yeni bir yağlı kağıt serin ve keki ters çevirin. Elmalar iç kısmına gelecek şekilde rulo şekilde sarin ve soğuyana kadar bez ile örtün. Sonra dilimleyip üstüne pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 1 fiske (Çok minik)
  • Tuz
  • 1 klasik su bardağı un

Tatlıyı kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tatlının şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tatlının üstüne serpmek için;

  • Hindistan cevizi

    Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini kaynatalım. Şerbet için verilen ölçüleri tencereye alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Yumurta, yoğurt ,tuz ve karbonatı bir kasede iyice çırpalım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde hazırlayalım.
  • Tavaya bol sıvı yağ koyalım, yağ iyice ısınınca tatlı kaşığı ile hamurdan alarak bir birine değmeyecek şekilde yağın içine damlatalım.
  • Tatlımız kabaracak altı kızarınca çatal ucu ile ters çevirelim kızarınca yağın içinden süzgeçli kaşık ile alalım.
  • Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Tatlı ılık olacak şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyı şerbetin içine alalım şerbet tenceresini sağa sola hafifçe sallayarak şerbet çekmesini sağlayalım.
  • Servis tabağına alınca üzerine hindistan cevizi serpelim. Denemenizi tavsiye ederim (İçine yağ çekmeyen pamuk gibi bir tatlı) afiyet olsun

Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin oda sıcaklığında
  • 1 yumurta sarısı (Beyazı üzerine ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sirkesi
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine için;

  • 1 adet yumurta akı
  • File badem ya da fındık
  • Pudra şekeri

    Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Küçük bir tavaya elma rendesini ve şekeri koyarak elmalar suyunu çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edip karıştırın.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında iyice soğutun.
  • Soğuyan hamuru iki pişirme kağıdı arasına koyup merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kesici ya da büyük bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
  • Kestiğiniz parçaların yarısına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve diğer yarısını üzerine kapatarak “d” şeklinde sandviçler elde edin.
  • Kenarlarını çok bastırmadan kapatmaya dikkat edin. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta akı sürüp file badem ya da fındığa bulayın.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

Çay Demlenene Kadar Fırında Bayat Ekmek Böreği Tarifi

 

Çay Demlenene Kadar Fırında Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane bayat somun ekmek
  • 1 su bardağı yoğurt (200) ml
  • 3 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaşar
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tepsinin tabanına sürmek için tereyağı

    Çay Demlenene Kadar Fırında Bayat Ekmek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tepsimize tereyağımızı sürelim.
  • Resimdeki gibi somun ekmeklerini dilimleyip döşeyelim.
  • Sosumuzu hazırlamak için; üzerine dökmek için bütün malzemelerimizi karıştırıp çırpalım ve kaşarımızdan birazcık daha karışıma katıp çırpalım.
  • Sosumuzu ekmeklerimizin üstüne döküp döşeyelim kaşarımızıda serpiştirelim.
  • 180 derecelik fanlı ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim benim fırında 15 dakika sürdü servise hazır.

Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi

 

Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Katmer poğaça için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Arası için;

  • 120 gr yumuşamış tereyağı
  • Lor ve kaşar peyniri karışımı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Son olarak unu kontrollü ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru streç film ile örtüp sıcak bir yerde bir saat mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan 10 adet beze yapıyoruz. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • En alta un serpip açtığımız tüm hamurları aralarına tereyağı sürüp üst üste koyuyoruz. Son kata tereyağı sürmüyoruz. Hamuru büyük bir şekilde açılana kadar açıyoruz.
  • Hamuru düzgün kısmı üste gelmesi için ters çeviriyoruz. Hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz. Videodaki gibi. Biraz daha küçük poğaçalar isterseniz 24 parçayada bölebilirsiniz.
  • Poğaçaların içine peynir koyup, kıvırıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Poğaçaları tepsi mayası gelmesi için 30 dakika bekletiyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Katmer poğaçanın lezzetine bayılacaksanız. Afiyet olsun. 🤗

Mayalı Pişi Tarifi

 

Mayalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

    Mayalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya ve şekeri ılık su ve süt ile çözün.
  • Daha sonra tuz ve yoğurdu ilave edip karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurup mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan dişediğiniz büyüklükte bezeler yapıp 10 dakika bekletin.
  • Bu arada yağı kızdırın.
  • Bezelerin ortasına delik açıp genişletin ve kızgın yağda önlü arkalı pişirin.

Kahvaltıya Farklı Bir Alternatif Tarifi

 

Kahvaltıya Farklı Bir Alternatif Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 miktar yeşil soğan
  • 1 miktar beyaz peynir

Kahvaltıya Farklı Bir Alternatif Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri kalın bir şekilde kesip ortasını alıyoruz.
  2. Bir tabağa yumurta un tuz karabiber doğranmış yeşil soğanı ve peyniri alıp çırpıyoruz.
  3. Tavaya bir miktar sıvı yağ alıp, sıvı yağ ısınmadan hemen domatesleri yerleştirip, ortasına yumurtalı harçtan koyuyoruz.
  4. Kızarınca ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.

Puf Puf Bazlama Tarifi

 

Puf Puf Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 8 gram kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

    Puf Puf Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyumuzu ve sütümüzü yoğurma kabımıza boşaltalım ve üzerine mayayı ekleyelim. Ardından karıştırıp on dakika aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Aktifleşen mayanın üstüne unu azar azar döküp yoğurmaya başlayalım. Daha sonra yoğurma işlemine tezgahın üstünde devam edelim.
  • Tezgaha alınca tuzu da ekleyelim ve hamur iyice pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edip, kabımıza tekrar alalım ve hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp eşit parçalara bölelim ve yuvarlak yapıp bir merdaneyle tabak boyutunda açalım.
  • Ardından unlu tezgaha hepsini dizelim üzerine bez örtelim.
  • Bu şekilde mayalanan hamuru önceden ısıttığımız tavamıza alıp arkalı önlü pişirelim ve hemen ardından tereyağı sürüp sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun👌🏻🌼☺️☺️

Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tarifi

 

Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  • Yanına ketçap mayonez

    Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlkin patates soyulur dilimlenir az bir suyla 5 dakika haşlanır ve haşlanan patatesleri süzüp kaba alınır tuz, nişasta eklenir iyice ezecekle ezilir.
  • Daha sonra üzeri streçlenir 5 dakika buzdolabında dinlendirilir ve alınır.
  • Ceviz büyüklüğünde alınır tezgahta rulo yapılır yağımızı kızdırıp 3 çer tane yağda kızartılır.
  • Rulolar bite ne kadar bu işlemi yaparız ve yağını çeksin diye havlu peçeteye dizeriz.
  • Ardından servis yapılacak tabağa dizilir yanına ketçap mayonez konulup servis edilir.
  • Afiyet olsun şimdiden 💯

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Kolay ve Ekonomik Tarif

 

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Kolay ve Ekonomik Tarif İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

    Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Kolay ve Ekonomik Tarif

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Ardından üzerine toz şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Unun kalanını da yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar  kopartalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi fırın tepsimize yerleştirelim. Ben bu ölçülerle 13 adet kurabiye elde ettim.
  • Tüm hamurumuzu şekillendirdikten sonra kurabiyelerimizin üzerine toz şeker serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 175°C fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen anne kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!