Malzemeler
- 6 tane soyulup yıkanıp rendelenmiş havuç
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yoğurt
- Tuz
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı iri parçalanmış fındık
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Havucu ve sıvı yağı bir tavaya koyup soteleyin.
- Havuçlar soğuyunca sarımsak, mayonez, hardal, tuz ve yoğurtla karıştırın.
- Servis tabağına koyun.
- Tereyağını eritin.
- Eriyen tereyağına fındıkları ekleyip güzelce kavurun.
- Kavrulmaya başlayınca pul biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Servis tabağındaki havucun üzerine bolca dökün.Şifa olsun.
Üzeri için: